Penzión Lindenhof v Rakúsku

alpy
V lete som bol pracovne v rakúskych Alpách, pri nádhernom jazere Klopeinersee. Kamarát tam má prenajatý penzión s najlepšou reštauráciou na jazere. Dvaja Slováci, Lukáš ako čašník a manažér, kolega ako fantastický kuchár žijú svoj rakúsky podnikateľský sen. Navrhol som im nové logo, zavesila sa nová tabuľa…

Keď bolo všetko hotové, prišiel k nám Lukášov domáci sused a zároveň konkurent. Začal som tušiť problém…No namiesto konfliktu sused z konkurenčného hotela podišiel s úsmevom k nám a zvolal…
Super! Fantastic!  Lukas konečne budú ľudia chodiť aj na našu stranu jazera! To bol pre mňa obrovský šok! No ešte väčší nastal,keď večer mu prišiel zablahoželať konkurent, či skôr kolega až z druhého konca jazera! Lukas Zer good! Konečne ľudia prídu aj k Vám!

Večer v peknej reštaurácii, plnej veselých ľudí,sedel vedľa nás domáci štamgast pri pive… Chlap bez práce, na polovičnom invalidnom dôchodku, ktorý ledva,ledva z neho vyžije. Rozbil svoje staré auto,celý pofačovaný v obväzoch, s námahou srkal pivo. Lukáš k nemu podišiel a spýtal sa ho… – Tak ako sa máš Thomas?

Obaja sme čakali, že chudáčisko začne nadávať na celý svet… Jeho odpoveď nás však odzbrojila… Fantasticky. Život je krásny! Až som sa začal hanbiť a všetky moje boľačky sa mi zdali smiešne pri zmrzačenom hosťovi.

Tá pozitívna energia, ktorá tam sršala zo všetkých ľudí,bola ako z gýčového filmu od Rosamunde Pilcherovej.   Nikde žiadne smietko, všetko pokosené…  Majiteľ penziónu, ktorý má Michalovčan v nájme, má na účte niekoľko milón eur a vozí sa na dvadsaťročnom aute. Naša potreba mať drahé auto je pre nich znakom zakomplexovanosti. Chudáka Lukáša stále nevedia odnaučiť zamykať dvere od penziónu!

Ak sused z penziónu oproti odíde na dovolenku, nechá  Slovákovi kľúč od domu, aby v sobotu nezabudol pokosiť trávnik! Aby bolo Rakúsko zas o niečo krajšie!

Za dva dni som  nabral  toľko  pozitívnej  energie  z  Rakúska,  že odporúčam každému Michalovčanovi, aby to nádherné miesto navštívil.

Diskusia k článku