Letná dovolenka na Šírave

Letná   turistická   sezóna   sa blíži. Otvorenie sa uskutoční už najbližšiu nedeľu 18. júna v stredisku Medvedia hora, pri penzióne Anima. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu. Tento rok to bude už 51. ročník, kedy členovia ZOOCR v spolupráci s MDV SR, Košice Región Turizmus a KSK v súvislosti s otvorením sezóny pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami.

michalovskenoviny

 

Nebudú chýbať už tradičné akcie, ktoré obce Kaluža, Vinné a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej šíravy. Cieľom všetkých aktivít je pozvať opäť návštevníka na Zemplínsku šíravu, získať jej slávu a nadregionálne postavenie.

Otvorenie letnej turistickej sezóny patrí k dôležitým podujatiam v destinácii dolný Zemplín, ktoré podporuje rozvoj cestovného ruchu. Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2017 je výzvou pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše slovenské more pripomenie 51 rokov turizmu na Zemplínskej šírave.

michalovskenoviny2

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, čaká ich množstvo zaujímavých a exkluzívnych prekvapení.

Na novej pieskovej pláži v stredisku Kamenec, pred hotelom Glamour ožije pieskové kráľovstvo, ktoré príďte s nami spoločne otvoriť 30. júna.

Šírava ponúka v tomto roku nové upravené pieskové pláže so zavlažovaným trávnikom a detské ihriská v stredisku Medvedia hora, pri penzióne Anima.

V mesiacoch júl a august vás pozývame na fakultatívne výlety „Špacirki po okoľici“, spojené s relaxačným pobytom v areáli vodného sveta Thermalpark Šírava.

Najväčší party club na východe Slovenska pri slovenskom mori prinesie počas letných prázdnin zábavu, zaujímavé podujatia a nezabudnuteľné zážitky v Moteli Kamenec.

Zaujímavé akcie a filmy premietané pod holým nebom v najväčšom prírodnom amfiteátri Lúč na stredisku Hôrka určite nevynechajte.

Na Vinianskom jazere, pláž pri hoteli Vinnay, pribudne lákadlo pre najmenších pirátov – potopená loď Korzár.

Atmosféru čarov, kúziel, dobrej zábavy môžete zažiť tiež 24. júna na Vinianskom jazere a hrade počas Jánskych ohňov nad Šíravou.

Ak chcete spoznať Zemplínsku šíravu aj z vtáčej perspektívy, stačí prísť na Medzinárodné stretnutie paraglidistov na stredisku Kaluža.

 MG 4933

Nechajte sa zlákať letnou atmosférou, objavte miesto relaxu, zažite dovolenkové príbehy na Šírave. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Diskusia k článku