Rekonštrukcia futbalového štadióna finišuje

Na futbalovom štadióne MFK Zemplín Michalovce už niekoľko týždňov panuje čulý stavebný ruch. Zemplínčania musia do štartu novej prvoligovej sezóny odstrániť tri nedostatky, kvôli ktorým nemohli v jari ani hrávať ligové zápasy na svojej pôde. Preto teraz musia na štadióne inštalovať vyhrievanie trávnika a kamerový a turniketový systém.

Pred pár dňami dokončili vykurovanie, ktoré bude fungovať na báze plynu. Aktuálne je v plnom prúde výstavba kotolne, no predovšetkým pokladanie novučičkého trávnika, ktoré má na starosti nitrianska firma Eurogreen Slovensko. Oprášila tak spoluprácu s Michalovčanmi, pretože aj pri rozsiahlej rekonštrukcii štadióna v roku 2009 im takisto dodávala trávnatý koberec.

Kým pred ôsmimi rokmi doviezli trávu z Nemecka, tentoraz ho vozia z Maďarska. Konkrétne z obce Felsőpakony, ktorá sa nachádza neďaleko Budapešti.

„S pokladaním trávnika sme začali v priebehu utorka a bude nám to trvať do štvrtkového večera. V piatok nás čakajú ďalšie práce ako hnojenie či valcovanie ihriska. Tento trávnik je kvalitnejší ako ten, ktorý sme ukladali pred ôsmimi rokmi. Rovnaký majú napríklad v Poprade, spolupracujeme aj s mnohými futbalovými klubmi z Talianska či Rakúska,“ prezradil nám Roman Šmajstrla, konateľ spoločnosti Eurogreen Slovensko.

Do metropoly Zemplína priviezlo novučičkú trávu desať kamiónov. Jednotlivé rolky, ktoré pracovníci Eurogreenu ukladajú na michalovský štadión, majú rozmery 1,20 m (šírka) x 15,50 m (dĺžka).

V Michalovciach sa robí všetko pre to, aby bol štadión pripravený na prvý domáci zápas s Nitrou, ktorý je na programe v sobotu 29. júla o 19. hodine. Či sa im to podarí, sa dozvieme približne o dva týždne.

zdroj: mkfzemplin

Diskusia k článku