Profesia days Košice

Pracovný veľtrh Profesia days prichádza po ôsmich úspešných ročníkoch v Bratislave aj do Košíc. Svoju premiéru tu odštartuje už o pár dní. Na východniarov budú vo štvrtok 28. septembra čakať nielen zamestnávatelia, ale aj spíkri, motivátori a množstvo zábavných aj užitočných vychytávok.

Na východnom Slovensku zažije veľtrh svoju premiéru vo štvrtok 28. septembra v košickom Spoločenskom pavilóne. Pre návštevníkov budú brány otvorené od 9. do 20. hodiny.

Cieľovou skupinou sú najmä obyvatelia Prešovského a Košického kraja. K pracovným príležitostiam, spíkrom a ďalším vychytávkam sa pritom dostanú úplne zadarmo. Vstup do košického pavilónu je podmienený len rýchlou bezplatnou registráciou.

Pracovné príležitostí z rôznych odvetví

Profesia days ponúkne návštevníkom voľné pracovné miesta v rôznych sektoroch. Či už je to výroba, automobilový priemysel, obchod, IT, doprava, energetika a množstvo ďalších, uchádzači budú mať na výber zo širokej škály pracovných možností.

Generálny partner Profesia days Východoslovenská energetika Holding ponúkne záujemcom informácie o desiatkach voľných pracovných miest. „Na Profesia days sa chceme vymaniť z tradičného nazerania na našu spoločnosť, ako na zamestnávateľa výlučne elektrikárov. Zamestnávame aj IT-špecialistov, technikov, elektro-energetikov, obchodníkov, právnikov a ďalších,“ubezpečuje hovorkyňa spoločnosti Andrea Danihelová.

Neobyčajné rozhovory a robot s ľudskou tvárou

Generálne partnerstvo Východoslovenskej energetiky Holding navyše prinesie na veľtrh novinku zo sveta technológií. Spoločnosti v komunikácii pomôže aj robot, ktorého pohyb sa dá veľmi jednoducho ovládať a ktorý si požičia vašu tvár. Vyskúšať si ho bude môcť každý.

Spoločnosť sa predstaví aj na hlavnom pódiu s diskusiou o užitočných inováciách. Neobyčajný rozhovor bude určený všetkým fanúšikom nových trendov i zástancom tradícií. „Vypočujete si, aké sú rozdiely medzi start-upovou a tradičnou firmou. A zároveň ako sa výhody oboch prístupov darí skĺbiť práve u nás vo VSE,“ dodáva Danihelová.

Návštevníci zistia, v čom vynikajú a aké majú nedostatky

Východniari nebudú mať možnosť iba poznania, o akých uchádzačov majú zamestnávatelia záujem, môžu totiž zistiť, akými osobnosťami sú oni sami. Lumina Learning bude na veľtrhu ponúkať psychometrické testovanie.

Ľudia tak spoznajú, aké sú ich silné osobnostné stránky a v čom naopak zaostávajú. Majú tiež možnosť zistiť, na čom sa im oplatí zapracovať, aby sa stali úspešnými. Hodnotné budú tiež informácie, v akej profesii a v akom odvetví by mohli s takýmito vlastnosťami vynikať.

Testovanie z cudzích jazykov s obdržaním certifikátu

Záujemcovia majú tiež možnosť otestovať, ako sú na tom so svojimi znalosťami cudzích jazykov. Vďaka spoločnosti Empire môžu tiež s vyplnením testu počas celého dňa získať certifikát o dosiahnutej jazykovej úrovni podľa SERR (Spoločenského európskeho referenčného rámca pre jazyky).

Ľudia majú k dispozícií testovanie z angličtiny, nemčiny a ďalších jazykov.

Školenia pre začínajúcich aj pokročilých informatikov

IT je na Slovensku sektor s najvyššou priemernou mzdou. Zamestnávatelia v tomto odbore však zároveň upozorňujú, že uchádzačov o prácu, ktorí majú požadované znalosti je žalostne málo. Aj z tohto dôvodu sa na Profesia days budú konať školenia v tejto oblasti.

Užitočné vedomosti získajú úplní začiatočníci, pre ktorých bude program doobeda, ale aj pokročilí informatici. Pre tých bude program určený v poobedných hodinách. Pripravené sú napríklad workshopy základov programovania pre Android, či iOS, zdokonalenie sa v Exceli, ale aj vylepšenie znalostí z Powerpointu. Poslednou prednáškou bude školenie, ako vytvoriť a zdokonaliť webovú stránku. Návštevníci tiež budú môcť otestovať svoje IT zručnosti a zistiť, aký level zdatností majú pri používaní jednotlivých programov.

Veľký priestor, množstvo možností

Do Košíc príde na konci septembra vyše 60 zamestnávateľov. Ponúkať budú stovky voľných pracovných miest a stáží. Na to, aby uchádzači o prácu zaujali firmy a získali svoje vyhľadávané povolanie im pomôže aj organizátor. Záujemcovia si totiž  budú môcť vytlačiť svoj životopis priamo na mieste. Následne s nimi môžu ísť za zamestnávateľmi, ktorí ich zaujali.

Spoločnosť Profesia vo svojom stánku navyše poskytne návštevníkom aj možnosť odfotografovania sa na svoj životopis. Profesionálna fotografia bude pre nich navyše úplne zdarma. Personalisti totiž už neraz potvrdili, že uchádzači s fotografiami majú často výhodu, že si ich vedia lepšie zapamätať. 

Úspešní spíkri z východného Slovenska, ale aj užitočné kariérne prednášky

Veľtrh bude počas celého dňa sprevádzaný množstvom zaujímavých prednášok. Na hlavnom pódiu vystúpi výkonná riaditeľka spoločnosti Profesia Ivana Molnárová, len 26-ročná hlavná radkyňa prezidenta Vladimíra Ledecká , moderátorka spravodajstva Rádia Expres Oli Džupinkovávýskumníčka v kybernetike Mária Virčíková, ktorá v roku 2013 získala pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky titul Top študentská osobnosť Slovenska,  ale aj zakladajúci člen hudobného zoskupenia Heľenine oči Martin Mihalčín a mnoho ďalších.

Okrem toho budú pre návštevníkov organizované aj užitočné motivačné prednášky, na ktorých sa uchádzači dozvedia, ako napísať svoj životopis, ako sa správať na pohovore a podobne. K dispozícií bude prednášková miestnosť Profesia, kde budú prednášajúci informovať napríklad aj o tom, ako si zarobiť z domu, či ako by sa zamestnanci nemali prezentovať na sociálnych sieťach.

Cesta na veľtrh iba za polovicu

Cesta na podujatie bude vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko s polovičnou zľavou. Ak si uchádzač vyberie cestu vlakom, zaplatí len obyčajné cestovné do Košíc. Domov sa môže odviezť bezplatne. Ponuka platí od 27. do 29. septembra 2017. Podmienkou je, aby cestovný lístok označil organizátor podujatia pečiatkou potvrdzujúcou účasť na Profesia days Košice.

Diskusia k článku