Lečo festival vo Veľkých Kapušanoch

Najväčší hudobný festival Použia organizovaný vo Veľkých Kapušanoch / mestské futbalové ihrisko/ štartuje 26. až 27. augusta 2017.

Veľkolepé zážitky sľubujú programy a koncerty domácich i megahviezdnych hudob. skupín, interpretov a samozrejme pokračuje sa aj v súťaži vo varení najchutnejšieho leča.

3 členné skupiny a družstvá záujemcov sa môžu prihlásiť prostredníctvom prihlášky a podmienky súťaže.

Všetkých srdečne očakávame!

Už po jedenástykrát sa v našom meste uskutoční tradičný veľkokapušiansky Lečo festival, ktorý je pre návštevníkov synonymom gastronomického a kultúrneho zážitku.Popri súťaži vo varení leča, ochutnávok miestnych špecialít očakávame hostí s pestrou paletou vystúpení domácich a zahraničných interpretov.

Lečo
je obľúbené jedlo najmä v letnom období, nepatrí síce medzi výnimočné gastronomické špeciality, avšak to veľkokapušianske je jedným zo špecifík miestnej kuchyne. Na jeho prípravu sa používajú nielen papriky a paradajky, ktorým sa tu zvlášť darí vďaka dobrým klimatickým podmienkam, ale dochucuje ho aj kulinárske umenie organizátorov (ne)tradičného podujatia – Lečo festivalu, spojeného so súťažou vo varení leča, a preto ojedinelého svojho druhu na Slovensku. Okrem súťaže Vás čaká aj bohatý kultúrny program a vystúpenie rôznych kapiel.

Poslaním Lečo festivalu je posilniť povedomie tradičných hodnôt a jedál v regióne, zabezpečiť priamu komunikáciu vedenia mesta s jeho obyvateľmi a tiež posilniť vzťahy medzi obyvateľmi, inštitúciami, pôsobiacimi v meste a partnerskými mestami.

Tešíme sa na Vás.

Diskusia k článku