Bezbolestné odstránenie dioptrií na klinike Oftum

Ešte ako študent prvého ročníka na lekárskej fakulte pred dvadsiatimi rokmi podstúpil sám Tomáš Juhás náročnú laserovú operáciu očí. V tom čase nosil dioptrie -4 a keďže operácia dopadla dobre, rozhodol sa, že chce pomáhať ľuďom, ktorí majú problém so zrakom. Spolu so svojím otcom, profesorom Juhásom, dodnes úspešne zoperovali na svojich klinikách Oftum v Košiciach, Astane a Prahe vyše 30-tisíc pacientov. Najexotickejší pacient pochádzal zo Zimbabwe

„Takúto operáciu som podstúpil ako prvý očný chirurg na Slovensku, vtedy ešte študent medicíny. Neviem si predstaviť opäť nosiť okuliare, radikálne mi to zmenilo život, či už osobný, pracovný alebo športový. Málokto si uvedomuje, aké je nosenie okuliarov obmedzujúce a podvedome to ovplyvňuje každú činnosť v živote. Človek to zistí, až sa od toho oslobodí. Keby som mal vtedy pred 20-timi rokmi na výber medzi dnešnými tromi generáciami operácií, vybral by som si ReLEx Smile metódu, ktorá je rýchla a absolútne bezbolestná. To ale v tom čase bolo skôr scifi,” hovorí uznávaný odborník.

Očná chirurgia už dnes naozaj nie je o ostrých skalpeloch a nekonečnej rekonvalescencii. Moderné technológie prinášajú pokročilé možnosti laserových zákrokov. Klinika Oftum sa špecializuje na miniinvazávnu bezbolestnú operáciu ReLEx SMILE, ktorá predstavuje top technológiu na trhu. Práca laseru trvá len niekoľko sekúnd, operácia je minimalistická, presná a čo je najdôležitejšie, absolútne bezbolestná. Rukami pána doktora prešlo už viac ako 3000 spokojných pacientov, ktorí si dnes užívajú život bez dioptrií.

Začiatkom októbra sa na klinike Oftum v Prahe podarilo úspešne dosiahnuť ďalšie prvenstvo, vykonať laserovú operáciu CIRCLE, prvú svojho druhu v Čechách a na Slovensku. U pacienta boli 18 mesiacov po operácii ReLEx Smile ustálené zostatkové dioptrie, ktoré obmedzovali jeho videnie na úroveň 30-40 % normy. Pravdepodobne išlo o abnormálne vysokú hrúbku rohovky pred operáciou, čo spôsobilo zostatkové dioptrie po inak bezchybne prevedenej operácii ReLEx Smile. Po dôkladných výpočtoch a príprave prebehla operácia hladko, samotný CIRCLE trval na každom oku iba 15 sekúnd, pacient mal pri kontrole nasledujúci deň prakticky nulové dioptrie a videnie na úrovni 120% normy.

Na klinike OFTUM vás čaká profesionálny prístup pána profesora a pána doktora, ktorí majú s laserovou chirurgiou oka dlhoročné skúsenosti, dôkazom je množstvo spokojných pacientov a neustále napredovanie. Zverte sa aj vy do rúk odborníkov a povedzte STOP okuliarom. Pri objednávke teraz navyše získate zľavu 500€ (obe oči) z ceny operácie. „Zistite viac na www.oftum.sk.“

Diskusia k článku