Zemplín porazil Rašiho!

Stal sa zázrak! Pre mnohých nezvoliteľný Rasťo Trnka porazil obrovského favorita na župana Richarda Rašiho o doslova pár stoviek hlasov! Prečo „nadupaný“ fešák Raši prehral a vyhral obyčajný človek, možno priemerný rečník? Lebo Rasťo dal do toho srdce a dušu! Doslova bojoval o svoj život… Na rozdiel od Rašiho sa obklopil ľuďmi, ktorí nič od neho za úspech vo voľbách nechceli. Bez jeho dvoch priateľov Laca Lorinca a Patrika Magdoška by možno neskončil ani na druhom mieste… Odhodlanie Lorinca a Magdoška v úspech projektu „Trnka županom“ bolo elektrizujúce a nákazlivé.

Pred rokom mi Lorinc povedal, že na Zemplíne sa rozhodne, kto bude novým županom. Tvrdil, že v Košiciach kandidát Smeru prehrá a maďarský juh Rašiho nezvolí. No nič to nepomôže, ak v Michalovciach, Strážskom a Sobranciach zdrvujúco vyhrá Smer ako pred štyrmi rokmi. Na Zemplíne musíte vybojovať prijateľnú prehru. Inak sa zas nič nezmení…  Preto som nesmierne hrdý, že cieľ sme splnili a v Michalovciach, bašte Smeru dokonca o pár hlasov vyhral Rasťo Trnka!

Som neskutočne rád, že rok tvrdej roboty Občianskej Iniciatívy Zemplína nevyšiel na zmar! Obrovské poďakovanie patrí poslancovi národnej rady Miroslavovi Sopkovi, že vybojoval dohodu v jediného opozičného kandidáta. Poďakovať musím rovnako aj novozvoleným poslancom VÚC Milanovi Potockému a Milanovi Kaplanovi, ktorý bojovali za seba, za nás, za OIZ a aj za Rasťa Trnku…  Ich spoločný roznos novín, pár dní pred moratóriom, im všetkým dodal obrovskú spätnú väzbu, že zmena je žiadaná! Rovnako musím poďakovať Slavkovi Pavolkovi, Jurajovi Jevinovi, Stanovi Lapšanskému, Peťovi Pavolkovi a desiatkám ďalších ľudí, že napriek denno dennému výsmechu, že prehráme, lebo oni sú tu na večné časy, nerezignovali a bojovali!

Vyhral občianský kandidát, ktorému nikto neveril! Neverila mu žiadná politická strana. Neverili mu ani bratislavské média, ktoré si ho ani nevšimli… Napriek tomu zaslúžene vyhral!

Dúfam, že tento zázrak  tvorený „na kolene“ otvorí ľuďom oči.  Lebo každý z nás je pánom svojho osudu a demokratickými voľbami môže nastať reálna zmena v smerovaní našej krajiny!

Marek Boka: Vydavateľ Michalovských novín

Diskusia k článku