Východ sa nadýchol, konečne!

V pondelok slávnostne zasadlo novozvolené zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja, sľub skladal zvolený predseda kraja Rastislav Trnka aj poslanci.

„Chce to  zmenu“, to bola veta, ktorú som ako kandidát na poslanca KSK počúval od  ľudí, od vás, najčastejšie. Spolu s kolegami z koalície  OĽaNO, SaS, KDH a NOVA sme sa nezavreli do športových hál. Poctivo sme si prešli celý región a osobne sa s vami stretávali, odpovedali na vaše otázky, hľadali riešenia. Hlavne vám patrí vďaka za to, že zmena, po ktorej sme viacerí túžili, sa podarila.

V uliciach bolo cítiť  aj veľkú skepsu, nedôveru v politiku a politikov.  No aj nádej, že zmena je možná. V nedeľu po voľbách sa prekresľovala politická mapa Slovenska a ja som rád, že sa zmenila aj na východe krajiny. Východe, ktorý pocítil, čo to znamená byť pod ťarchou jednej strany, nie len na štátnej úrovni, ale aj tej regionálnej. Áno. Som presvedčený o tom, že priamo Smer-DS a jeho politika je zodpovedná za to, že východ a iné regióny zaostávajú, nerozvíjajú sa. Prečo? Pretože im to presne takto vyhovuje.

Opozícia dokázala, že je alternatívou. Vie pritom dať priestor schopným ľuďom z regiónu, aj bez straníckej knižky, no o to viac zapálených pre spravodlivosť a čestnosť.

Je čas pozerať dopredu. Po dlhom čase totiž  prišlo naozaj hlboké nadýchnutie, ktoré sme potrebovali. Dostali sme šancu ukázať, že chceme, vieme a aj budeme robiť veci inak. Že šikovní, a nie len mladí ľudia, nemusia z regiónov utekať. Že priestor dostanú nové nápady, myšlienky a je čas nečakať na Bratislavu.

Novozvolenému županovi, poslancom a vlastne nám všetkým prajem, aby sa nám splnilo, čo sme si predsavzali a sľúbili.

Spolu sme vyhrali jednu bitku. Ďalšie nás čakajú, aby sme nakoniec vyhrali vojnu. Nie vojnu o moc, ale o budúcnosť a rozvoj Slovenska.

Juraj Jevin

poslanec OZ Pusté Čemerné

člen strany Sloboda a Solidarita  

Diskusia k článku