V Michalovciach strieľalo šampanské!

Posledný deň kalendárneho roka v našom meste spestrilo niekoľko zaujímavých podujatí. Silvestrovské dopoludnie bolo už tradične späté so silvestrovskou vernisážou, ktorá sa uskutočnila o 10.00 hod. v galérii Zemplínskeho osvetového strediska. Výstava bola tentokrát venovaná výberu z tvorby umelcov, ktorí boli počas 60-ročnej existencie Zemplínskeho múzea účastníkmi medzinárodných maliarskych i sochárskych plenérov a sympózií.

Netradičné ale veselé, recesistické zápolenie sme zažili presne napoludnie, na Námestí osloboditeľov pred budovu mestského úradu. Mesto Michalovce organizovalo súťaž vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. Cieľom súťažiacich je vystreliť zátku do čo najväčšej vzdialenosti. Zúčastniť sa mohol každý záujemca, ktorý si doniesol  fľašu šumivého vína s obsahom 0,7 l.  Výzvou pre súťažiacich bolo, že rekord súťaže je ešte z roku 2005, kedy Pavol Tóth vystrelil svoju zátku zo šumivého moku do vzdialenosti 31 metrov. Odvtedy sa tento rekord nepodarilo nikomu prekonať. Michalovské noviny v zastúpení Mareka Boku, obsadili pekné ôsme miesto!

Večerný program sa  niesol v znamení osláv 25. výročia štátnosti.  Program spojený so zapálením vatry, koncertom skupiny Panama Music Band, pyromuzikálnym ohňostrojom a príhovorom primátora mesta  o 22.30 hod.

 

Diskusia k článku