Dukla to dokázala!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce to dokázali. V rozhodujúcom piatom stretnutí semifinále play-off St. Nicolaus I. ligy zdolali HC Penguins Prešov 4:3 a v sérii tak triumfovali 3:2. Finálová séria, v ktorej sa Michalovčania stretnú so Skalicou, začína dvojzápasom v pondelok a utorok na Záhorí. Doma sa „ingemáci“ predstavia v treťom finálovom stretnutí v piatok 9. marca a prípadnom štvrtom stretnutí, ktoré by sa hralo v sobotu 10. marca (začiatky o 17.30 hod.). Finálovou sériou pre nich sezóna nekončí, keďže dvaja najlepší prvoligisti postupujú do baráže o Tipsportligu, kde si zmerajú sily s dvoma najslabšími tímami z najvyššej súťaže (momentálne to vyzerá na Detvu a Nové Zámky).

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Penguins Prešov 4:3

po tretinách (2:1, 1:1, 1:1) 
Konečný stav série: 3:2

Góly:

5. Rusina (Hamráček)

16. Toma (Hamráček, Solomončak)

28. Mašlonka (Piatak)

50. Linet (Hančák) pres/1

20. Baláž (Šimčák, Chalupa)

36. Pulščák (Mačkovič, Mikolášek)

59. Mikolášek (Novický, Hopkovič)

Vylúčení: 3:2, navyše Chalupa (Prešov) 5+DKZ faul lakťom.

Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: P. Korba, Žák – Riš, Pribula.

Divákov: 2300.

HK DUKLA INGEMA: Trenčan – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Meliško, Rusina – Brezniak, Linet, Halás – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Hamráček, Toma, Solomončak – Banovský, Balko, Mesároš – Fajčák.

HC PENGUINS: Riečický – Palko, Pavúk, Hopkovič, Novický, Mačkovič, Kotzman, Gábor, Komloš – Baláž, Šimčák, Chalupa – Gavryk, Bylina, Babynets – Mikolášek, Valent, Pulščák – Krajňák, Prokop, Ferenc.

zdroj: duklaingema

Diskusia k článku