Cestujúcich na Zemplíne vozí päť nových autobusov

Cestujúcich v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov oddnes vozí päť nových moderných autobusov s klimatizáciou a bezplatným pripojením na internet. Košický samosprávny kraj a spoločnosť ARRIVA chcú aj prostredníctvom priebežnej modernizácie autobusov prispieť k pohodlnejšej a bezpečnejšej doprave a motivovať obyvateľov, aby uprednostnili verejnú dopravu pred individuálnou dopravou autami.

 

„Vďaka dlhodobej spolupráci a zmluve s Košickým samosprávnym krajom môže ARRIVA Michalovce neustále zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb vrátane modernizácie vozového parku. Dnes sme našim cestujúcim odovzdali do užívania päť nových moderných autobusov a v modernizácii plánujeme pokračovať. Umožňuje to dlhodobá zmluva o službách vo verejnom záujme a zabezpečení prímestskej autobusovej dopravy, ktorá platí do konca roka 2021,” povedal Gejza Sačko, generálny riaditeľ ARRIVA Michalovce.

 

Nové autobusy typu SOR C 10,5 EURO 6 a SOR C 9,5 EURO 6 sú plne klimatizované a vybavené informačnými tabuľami zobrazujúcimi aktuálny čas, smer linky a nasledujúcu zastávku. Je v nich 41, resp. 34 miest na sedenie. Samozrejmosťou je priestor vyhradený pre kočíky. Cestujúcim je k dispozícii aj signalizačné tlačidlo STOP umiestnené pri dverách, ktorým môže cestujúci vodičovi avizovať, že chce na nasledujúcej zastávke vystúpiť. „Naša spoločnosť dbá o pohodlie a bezpečnosť cestujúcich i našich kolegov vodičov. Preto sme všetky nové autobusy vybavili kamerovým systémom,” doplnil G. Sačko.

ARRIVA Michalovce zabezpečuje autobusovú dopravu na 57 prímestských linkách v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance, ako aj mestskú hromadnú dopravu tromi linkami v Trebišove.

 

Spoločnosť ARRIVA minulý rok zakúpila a odovzdala do užívania cestujúcim na Slovensku 53 nových autobusov. Tento rok plánuje uviesť do prevádzky ďalších 33 nových autobusov v Nitrianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji.

Diskusia k článku