Ošemnasti Jarni Jurmarok: Prinášame vám KOMPLETNÝ PROGRAM

Pozývame Vás na tradičný Jarni Jurmarok v dňoch 27.4. – 1.5.2018 v Michalovciach. Príďte sa zabaviť, nakupovať, hodovať alebo len tak nasať atmosféru slnečných jarmočných dní.

Začíname v piatok 27. apríla 2018. Otvorenie bude už tradične o desiatej na Námestí osloboditeľov pred mestským úradom a následne na tribúne v centre mesta. Paralelne bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu,  ktorú vyhodnotíme okolo poludnia. Podvečer sa návštevníci jarmoku môžu tešiť na vystúpenia umelcov, ktorých sme tohto roku pozvali. O 18. hodine vystúpi na tribúne pri mestskom úrade skupina MASSRIOT BAND s Robom Šimkom. Bodku za piatkovým programom urobí známa slovenská skupina VIDIEK, tá vystúpi na tribúne o 19. hodine.

sobotu dopoludnia máme okrem jarmoku v Michalovciach ešte jedno významné podujatie –  50. výročie obnovenia Gréckokatolíckej cirkvi v bývalom Československu. Zúčastní sa ho aj arcibiskup Cyril Vasiľ. Podujatie začne sv. liturgiou v Bazilike minor a  bude pokračovať v Zlatom býku tematickým sympóziom k výročiu obnovenia Gréckokatolíckej cirkvi. Organizátorom podujatia je Spolok sv. Cyrila a Metoda.

Popoludní pozývame na futbalový, v tejto sezóne predposledný domáci zápas. MFK Zemplín na domácej pôde privíta Senicu.

Jarmočný program bude na tribúne pokračovať vystúpením skupín. Začneme o 16. hodine skupinou BOMBA BAND, pokračovať budeme skupinou BASTA FIDLI a záver bude patriť koncertu tanečnej skupiny S.U.A.D. band.

Nedeľa je vyhradená pre športové podujatia. Čaká nás Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón a Polmaratónska štafeta. Na tieto preteky, ktoré majú veľmi dobrý ohlas po celom Slovensku, prichádza každý rok viac bežcov. Na tohtoročnom, už 34. ročníku, sa očakáva účasť 400 bežcov. A v nedeľu vás pozývame aj na ďalšiu atraktívnu udalosť. Na ihrisku v Základnej škole na Ulici okružnej sa odohrá futbalový zápas medzi starými pánmi Michaloviec a Košíc.

Pondelok je už síce pracovný deň, no radi by sme všetkých pozvali na tradičné podujatie Stavanie mája. Začíname o 17. hodine na námestí pred mestským úradom, účinkuje Folklórny súbor Zemplín.

V utorok 1. mája sa pravidelne v Michalovciach konajú mítingy politických strán a popri tom prebieha súťaž v rybolove na jazierku Baňa. Ide o 12. ročník tohto podujatia, na ktorom sa predvedú so svojimi schopnosťami v love rýb predovšetkým detičky a Mestská organizácia rybárskeho zväzu ponúka rybie špeciality. Prvomájový sviatok je však v našom meste neodmysliteľne spätý ešte s jednou akciou – súťaž v parkúrovom skákaní – Jarná cena Michaloviec.

 

Pre tých, ktorí sa tešia hlavne na nákupy a chutné jedlo, bude počas dvoch jarmočných dní – v piatok a v sobotu –  otvorených viac ako 130 obchodných a 20 občerstvovacích stánkov.

Sprievodným podujatím Ošemnasteho jarneho jurmarku bude aj Ulička remesiel.

 

Veríme, že počasie nám bude priať, že si Michalovčania, ale aj návštevníci nášho mesta a jarmoku prídu na svoje.

 

Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!

Program: 27.apríla 2018 (piatok)

8.00 hod. Súťaž vo varení kotlíkového guľášu (gazdovský dvor)
10.00  hod. Slávnostné otvorenie jarmoku, vztyčovanie vlajky, (tribúna pri MsÚ)
FS Zemplínik
12.00 hod. Vyhodnotenie súťaže vo varení kotlíkového guľášu
18.00 hod. Massriot Band  – koncert
19.00 hod. Vidiek – koncert

Program: 28. apríla 2018 (sobota)

16.00 hod. Bomba band – koncert (tribúna pri MsÚ)
17.00 hod. Basta fidli – koncert
18.00 hod. S.U.A.D. band – koncert dance skupiny

Program: 29.aprila 2018 (nedeľa)

10.00 hod. Štart 34. ročníka Podvihorlatského maratónu, 16. ročníka Michalovského
polmaratónu a 3. ročníka Polmaratónskej štafety

Program: 30.aprila 2018 (pondelok)

16.00 hod. DH Sečovce
17.00 hod. Stavanie mája v podaní FS Zemplín

Program: 1.mája 2018 (utorok)

8.00 hod. 12 ročník – O pohár primátora mesta – Otváranie vody – Rybárske preteky pre
deti od 6 rokov (Baňa) (MsOSRZ Michalovce)
9.00 hod  Mítingy politických strán (tribúna pri MsÚ)

10.00 hod Jarná cena Michaloviec – XVII. ročník jazdeckých pretekov (Park študentov)

27.4. 2018 – 28.4.2018 – Ulička remesiel

 

Diskusia k článku