31.týždeň sa na michalovských cestách začal tragicky

Dnes (30.7.) krátko po 00.15 h došlo v katastri obce Zalužice v michalovskom okrese k tragickej dopravnej nehode.

Podľa doterajších zistení 48-ročný Michalovčan smerujúci s osobným motorovým vozidlom zn. Seat Ibiza od mesta Sobrance na Michalovce, na začiatku obce Zalužice z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, potom prešiel cez chodník a narazil do betónového stĺpu, pričom ďalej pokračoval v jazde, až narazil do bilbordu stojaceho na súkromnom pozemku jedného z rodinných domov v obci Zalužice.

V tom čase sa spolu s vodičom vo vozidle nachádzala aj 38-ročná spolujazdkyňa. Obe osoby utrpeli pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahli. Pri dopravnej nehode došlo k pretrhnutiu 3 káblov elektrického vedenia, v dôsledku čoho bola prerušená distribúcia elektrickej energie pre niekoľko domácností. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 3.000 eur, škoda na bilborde na 1.000 eur a oplotení rodinného domu na 300 eur. Prítomnosť alkoholu bude zisťovaná pri nariadenej pitve.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Diskusia k článku