Zemplínsky jarmok napíše svoju štyridsiatu deviatu kapitolu

Naše mesto opäť ožije remeslami, folklórom, tancom a hudbou. Organizačný výbor 49. ročníka Zemplínskeho jarmoku vás pozýva na Zemplínsky jarmok, ktorý sa uskutoční v dňoch 17. a 18. augusta v Michalovciach. Prvýkrát budú jarmoku venované plné dva dni a uskutočnia sa bez sprievodného podujatia, ktorými boli po minulé roky Zemplínske slávnosti. Na návštevníkov metropoly Zemplína počas jarmoku čaká bohatý kultúrny program, ktorý sa bude prevažne odohrávať na tribúne pred mestským úradom.

Jarmok začína v piatok dopoludnia rozprávkou pre deti Ali Baba – Hopsa, horsa – zem otvor sa, v podaní divadla Babadlo z Prešova. Po programe pre deti bude nasledovať slávnostné otvorenie Zemplínskeho jarmoku tradičným vztýčením vlajky mesta za sprievodu hymny. Súčasťou otvorenia jarmoku bude vystúpenie folklórneho súboru Zemplín. Program spestrí muzikálový recitál Na skle maľované v podaní divadla Drak. Popoludní bude prebiehať program s názvom Pre každého niečo a tam vystúpi nezabudnuteľná bubnová show BATIDA. Počas jarmoku ľudí čaká už tradičná spanilá jazda motorkárov cez pešiu zónu, aby sa ľudia mohli pokochať ich tátošmi. Prejazd motocyklov centrom mesta je spestrením programu v rámci Medzinárodného motozrazu, ktorý má svoj „hlavný stan“ na Zemplínskej šírave. Po jazde motorkárov je naplánovaný koncert kapely Klub 4 a koncert Panama band so speváčkou Nikou Karch. Piatkový večer ukončí vystúpenie obľúbeného speváka Adama Ďuricu.

 

Bohatý program pokračuje v sobotu o pätnástej hodine vystúpením tanečnej hip-hopovej školy D.S.Studio Košice. Podvečer vám spríjemnia koncertné vystúpenia skupín. Na tribúne sa predstavia známe skupiny ako Dátum spotreby, Iconito band a Samuel Tomeček band.

Počas jarmočných dní si nenechajte ujsť výstavu Plody Zemplína vo vestibule MsKS a výstavu drobnochovateľov vo dvore starého súdu. Tradične ako každý rok nebude chýbať ulička remesiel, v ktorej záujemcovia uvidia priamo pri práci hrnčiarov, vareškárov, keramikárov i maliarov. Návštevníci tu nájdu výrobky z dreva, včelieho vosku, keramiky, ale aj stánky s rôznymi dekoráciami a sladkými maškrtami. Pre našich najmenších budú pripravené tvorivé dielne. Okrem kultúrnych podujatí a súťaží čakajú návštevníkov stánky s rôznym sortimentom, občerstvením a gurmánskymi špecialitami.

Zemplínsky jarmok napíše už svoju štyridsiatu deviatu kapitolu, veríme, že si ho nenecháte ujsť a zážitky z tejto akcie vám spríjemnia horúce letné dni.

 

 

Diskusia k článku