Dopravná nehoda pred obcou Trhovište

Krátko pred 13.30 hodinou došlo medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v okrese Michalovce k dopravnej nehode. Podľa doterajších zistení vodič s osobným motorovým vozidlom zn. BMW X5, smerujúci na obec Pozdišovce, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, ale i poveternostným podmienkam, dostal s vozidlom šmyk. Následne prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s vozidlom zn. Renault Trafik, s ktorým vodič smeroval od obce Pozdišovce. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel vodič Renaultu ľahké zranenia, avšak jeho spolujazdec sa zranil ťažko.

Krátko po vzniku dopravnej nehody do jej účastníkov narazil vodič s vozidlom zn. Toyota Avensis. Túto udalosť policajti zadokumentovali ako škodovú udalosť. Do Toyoty Avensis po chvíli narazil vodič s vozidlom BMW, a aj táto udalosť v cestnej premávke bola zadokumentovaná ako škodová udalosť. Ani u jedného z účastníkov dopravnej nehody ani škodových udalostí nebola zistená prítomnosť alkoholu v dychu.

Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie a vodiča vozidla zn. BMW X5 obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví. Úsek cesty medzi obcami Trhovište a Pozdišovce bol uzatvorená v oboch smeroch počas dokumentovania udalostí, ktoré vznikli v cestnej premávke, a to v čase od 13.30 do 15.30 hodiny.

Diskusia k článku