Začal sa rok plný športu – Michalovce sú Európskym mestom športu

Záver uplynulého roka bol pre naše mesto výrazným medzníkom. Po vizitácii komisárov ACES Europe, organizácii, ktorá pracuje pri Európskej únii v Bruseli, Michalovce získali titul Európske mesto športu 2019. V decembri, primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák navštívil, na pozvanie európskych komisárov Brusel, kde prevzal vlajku EMŠ pre mesto Michalovce.

Oficiálne sa rok, v ktorom sme Európskym mestom športu, začal počas uplynulého víkendu. Vtedy sa totiž v Chemkostav Aréne uskutočnil Reprezentačný ples mesta Michalovce, ktorý bol tematicky venovaný tejto mimoriadnej udalosti. Hosťami plesu boli mnohí úspešní športovci či športové legendy. Za všetkých spomenieme bývalého česko-slovenského futbalistu Antonína Panenku, slovenského reprezentanta v hádzanej Richarda Štochla či bývalého českého a československého reprezentanta v ľadovom hokeji Jiřího Šlégra. Veríme, že aj ich návšteva v Michalovciach je predzvesťou skvelých športových zápolení a významných stretnutí.

Počas tohto roka sa môžete tešiť na mnoho tradičných športových podujatí, medzi ktoré jednoznačne patrí už 35. ročník podvihorlatského maratónu či 49. ročník medzinárodnej veľkej ceny v jude. Pripravuje sa Letný michalovský streetball aj Michalovská hodinovka. V tomto výnimočnom roku by sme radi obnovili aj viacero staro-nových športových podujatí. Jedným z nich je napríklad aj Michalovce cup – futbalový turnaj dorastencov so zahraničnou účasťou. Pripravujeme však aj úplne nové podujatia, na ktoré sa môžete tešiť, a o ktorých vás budeme včas informovať.

So zaujímavými športovými akciami začíname už počas najbližšieho víkendu. Na našom zimnom štadióne sa uskutoční Zápas hviezd. Na ľade sa stretnú najväčšie osobnosti St. Nicolaus 1. hokejovej ligy, hráči do 23 rokov a hostiteľský tím HK Dukla Ingema Michalovce.

Každé mužstvo bude mať k dispozícii 12 korčuliarov a 1 brankára. Tri celky si medzi sebou zmerajú sily vo formáte 4 na 4 v pätnásťminútových zápasoch pretkaných atraktívnymi súťažami zručností. Tešiť sa môžete aj na autogramiádu, kde sa budete môcť so svojimi obľúbenými hráčmi odfotiť či nechať si podpísať suvenír. Samotný Zápas hviezd so začiatkom o 17.00 hod bude mať už tradične dlhšie prestávky medzi jednotlivými súbojmi pre atraktívne súťaže zručností a program pre divákov. Počas celej akcie bude fanúšikov baviť moderátor Európy 2 Dennis Bartalský.

Tak čo poviete? Začíname dobre. A veríme, že taký bude celý rok 2019.

Športu zdar!

Diskusia k článku