Pozvánka na Farmársky deň v Michalovciach

Pozývame vás 4. ročník agrovýstavy Farmársky deň, ktorý sa uskutoční 18. mája 2019 v Parku študentov, Michalovce. Tešíme sa, že sa spolu opäť stretneme a vy si budete môcť prezrieť nielen kombajny, traktory, živé zvieratá, ale sa aj dobre zabavíte a oddýchnete pri hudbe a chutnom gazdovskom jedle. Srdečne vás všetkých pozývame, Farmársky deň je len jeden!

V rámci programu tento rok uvidíte oveľa viac zvierat. Prídu k nám kravy, ovečky, kozy, prasiatka, koníky… tiež drobnochovateľov a ich zvieratká. Budú umiestnené v zadnej časti pri stromoch, kde si ich môžete pozrieť, nakŕmiť či pohladkať. Máme pre vás pripravené aj malé poníky, ktoré budú deti voziť zadarmo počas Farmárskeho dňa.
Na najväčšej výstave nebudú samozrejme chýbať traktory, kombajny a iná technika aj našich spoluorganizátorov farmárov z Iniciatívy poľnohospodárov, mliekárenské auto spoločnosti BEL Slovensko, ale aj veľké požiarnícke auto, ktoré pre všetky deti nadelí veľkú penovú show. Samozrejmosťou sú už tradične aj kolotoče pre deti, atrakcie, skákací hrad, sladké pukance, cukrová vata…

Novinkou tohto ročníka sú ukážky výroby tradičných klobás, ktoré vám predvedú naši hostia mäsiari. Pochutiť si môžete aj v našom občerstvení, kde po prvý krát ponúkame aj plnené pečené prasiatka. Neváhajte a spravte si v tento deň piknik priamo na tráve s dekou a pivkom k tomu.

Umeleckú hodnotu podujatia zabezpečí umelec Peter Králik, ktorý predstaví svoje ponímanie AgroArtu.
Na farmárskom trhovisku nájdete rôzne priesady, mladé stromčeky, kríky sadenice, cibuľoviny, drevené rezbárske výrobky, gazdovské jedlá a pochutiny, langoše a trdelníky, syry a veľa iného.

Celý deň vás bude sprevádzať živá hudba. Tento rok na našom pódiu vystúpia skupiny Country Beat, GeRock a hlavným vystupujúcim bude populárna košická funky kapela Jungle Label, ktorá vás určite dostane do varu.

Celý deň vás bude sprevádzať hudba, súťaže, ochutnávky, prehliadka poľnohospodárskej techniky, zábava pre deti a rodiny, piknik a samozrejme dobré jedlo, pivko či kofola… Tešíme sa na vás. Farmársky deň – je len jeden!

Diskusia k článku