Na Tokaji otvorili nové vinárstvo: Chateau GRAND BARI

VEĽKÁ BARA, 30. apríl 2019 – Milovníci tokajského vína sa môžu tešiť, v tejto vinohradníckej oblasti na juhovýchode Slovenska pribudol nový objekt vinárstva. Chateau GRAND BARI  ponúkne návštevníkom aj apartmánové ubytovanie či múzeum, ktorému bude dominovať originálny 150-ročný lis.
Vo Veľkej Bare dnes slávnostne uviedli do života nové priestory tokajského vinárstva Chateau GRAND BARI. Vinárstvo, ktoré je už na Slovensku etablovanou značkou, tak milovníkom vína a gurmánstva pridáva ďalší dôvod, prečo zavítať do Tokajskej vinohradníckej oblasti.

„Sme veľmi radi, že aj my môžeme prispieť k rastu regiónu formou rozvoja cestovného ruchu v tejto výnimočnej oblasti. Ako lokálpatrioti zamestnávame najmä ľudí z tohto regiónu, čo je pre nás veľmi dôležité. Verejnosť sa môže tešiť na pravidelné degustácie, ale aj školu vína. Naše vinárstvo má ambíciu byť jednotkou na Tokaji v kvalite a charaktere svojich vín a byť tiež najvyhľadávanejšie domácimi i zahraničnými záujemcami,“ hovorí marketingový a PR manažér Chateau GRAND BARI Pavol Krištín.

Nový objekt vinárstva zahŕňa výrobnú halu s ročnou kapacitou spracovania až 450-tisíc litrov vína a ide o jeden z najmodernejších vinárskych závodov na Slovensku. Súčasťou objektu je aj apartmánové ubytovanie, z nového vinárstva tak bude profitovať aj lokálna ekonomika a cestovný ruch. „Tokaj je absolútnou chuťovkou nášho kraja, a to úplne doslovne, keďže je to v podstate jediný región, s ktorým si návštevník spojí zážitok cez chuťové poháriky. Otvorenie nového vinárstva s ubytovacími kapacitami je vynikajúcou správou pre rozvíjanie cestovného ruchu v tejto lokalite i celom kraji,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

V novom vinárstve nájdu návštevníci aj reštauráciu, degustačné miestnosti, konferečnú sálu či múzeum Tokajská expozícia s originálnym 150-ročným lisom. Podzemie zas ukrýva 500 metrov pravých tufových pivníc.

Diskusia k článku