Michalovský organ – výnimočný zážitok

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach a Rímskokatolícka farnosť Narodenia Panny Márie vás pozývajú na už trinásty ročník organového festivalu Michalovský organ.

Hudobné podujatie aj v tomto roku prinesie organové koncerty v podaní domácich i zahraničných umelcov. Vypočujete si diela nielen starých majstrov, ale aj súčasných autorov. Organové píšťaly sa rozozvučia vždy vo štvrtok večer krátko po 19.00 hod. v rímskokatolíckom Kostole Narodenia Panny Márie v Michalovciach.

Prinášame vám prehľad pripravených koncertov:

Séria koncertov s medzinárodnou účasťou sa začína už dnes. Ako prvý si za kráľovský hudobný nástroj sadne slovenský umelec Pavol Valášek. 11. júla ho bude nasledovať poľský hudobník Bogdan Narloch a 25. júla to bude maďarský umelec István Mátyás. Česká organistka Linda Sítková sa svojou hrou na organe predstaví 8. augusta. Hosť z Veľkej Británie Samuel Ali svoje umenie predvedie 15. augusta a bodku za festivalom urobí ukrajinský hudobník Bohdan Demianenko 29. augusta.

Organové koncerty sú príznačné svojou neopakovateľnou atmosférou. Organizátori veria, že aj tento rok si nadšenci organovej hudby prídu na svoje a Michalovský organ získa ešte viac priaznivcov ako doteraz.

 

Vstup je zdarma.

 

Tešíme sa na Vás!

 

Diskusia k článku