Počas 2 večerov 2x založil požiar. „Hra“ so zápalkami sa mu nevyplatila

V piatok (12.7.) vo večerných hodinách došlo v katastrálnom území obce Jovsa (okr. Michalovce) k požiaru prístrešku s uskladnenými 800 balmi sena, stolárskym rezivom rôzneho druhu a liatinovej píly, následkom čoho tam uskladnené veci zhoreli a poškodil sa prístrešok. Škoda, ktorá majiteľovi vznikla, bola predbežne vyčíslená na 32.000 eur.

V sobotu (13.7.) vo večerných hodinách na pozemku jedného z rodinných domov v obci Jovsa úplne zhorela drevená stodola. Jej majiteľke bola spôsobená škoda predbežne vyčíslená na 500 eur.

Miesto požiaru likvidovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru, na miesto sa však okamžite dostavila aj michalovská hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Na mieste udalosti sa však nachádzal aj podozrivý muž, ktorý mal pri sebe zápalky a zapaľovač, a k založeniu požiaru sa zasahujúcej hliadke priznal.

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky muža podozrivého zo spáchania trestného činu na mieste okamžite obmedzili na osobnej slobode a predviedli na útvar Policajného zboru k vykonaniu ďalších potrebných procesných úkonov.

Po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach 35-ročného Petra z okresu Michalovce obvinil z pokračovacieho zločinu poškodzovania cudzej veci, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Diskusia k článku