Zrážku s autobusom muž neprežil

Včera (3.8.) okolo 22.30 hodiny došlo v obci Zalužice (okr. Michalovce) k stretu chodca a autobusu, ktorý mal, žiaľ, tragický koniec.

Podľa doterajších zistení 49-ročný miestny muž pri jednom z rodinných domov v obci Zalužice mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu autobusu medzinárodnej linky, s ktorým vodič smeroval do Michaloviec. Vodič autobusu už stretu nedokázal zabrániť, a muž pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. Na zistenie požitia alkoholických nápojov bol vodič autobusu podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, to, či alkoholické nápoje požil nebohý muž, bude zisťované pri pitve. Predbežná škoda bola vyčíslená na 1.500 eur.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby ani v nočných hodinách nezabúdali na opatrnosť, ostražitosť a, samozrejme, používanie reflexných prvkov. Na prechod cez vozovku používajte iba miesta na to určené a pred svojim vstupom na cestu sa poriadne a dôkladne presvedčte, či tak môžete urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Riskovať ľudský život je príliš veľký hazard, ktorý sa nie vždy musí vyplatiť.

Diskusia k článku