Tour de Tokaj

Začiatok októbra (12.10.2019) bude patriť športu a vínu, a to konkrétne behu, cyklistike a Tokaju. Zaujímavé športové podujatie, Tour de Tokaj, otestuje pevnú vôľu všetkých milovníkov športu a dobrého vína. Vinohradnícka oblasť Tokaj je predovšetkým miestom zrodu kráľovského moku, no tentokrát sa stane miestom bežeckých a cyklistických pretekov. Je to jedinečná príležitosť, ako spoznať túto destináciu a jej nádherné vinice so zvýšeným tepom.

Pre účastníkov tohto podujatia budú pripravené bežecké a cyklo trate medzi obcami Malá Tŕňa, Veľká a Malá Bara, Černochov, Veľká Tŕňa a Čerhov. Tour de Tokaj je určený pre aktívnych, ale aj rekreačných športovcov. Na preteky sa môže prihlásiť každý, bez ohľadu na vek či pohlavie. Svoje sily si športovci zmerajú vo viacerých súťažných disciplínach, ktoré sa líšia dĺžkou trate (5/10 kilometrov). Je už len na vás, či sa cítite doma viac v bežeckých topánkach alebo v sedle bicykla. Tí najmenší si svoju kondíciu a túžbu po víťazstve môžu otestovať na kratšej, 1 kilometer dlhej pretekárskej dráhe.

Nájdite v sebe odvahu a prihláste sa na jedinečné preteky naprieč vinicami Tokaja! Zelený ani žltý dres síce nezískate, no najlepšie víno od slovenských vinárov môže byť ešte lepšou motiváciou.

Okrem samotných pretekov bude pre návštevníkov pripravený cyklo výlet so sprievodcov, ochutnávky vína či ďalší sprievodný program. Nudiť sa rozhodne nebudete. Tour de Tokaj môže byť jesennou skúškou vašej kondície. Zlaté tokajské medaily sú pripravené, a čo vy?

Diskusia k článku