Mužova maximálna neopatrnosť mala tragický koniec

Neopatrný pohyb po tme, v jednom z jazdných pruhov štátnej cesty I/79, a bez akéhokoľvek reflexného prvku, sa môže skončiť jedine tragédiou.

Rovnako to skončilo aj včera (3.10.) krátko pred 20.45 hodinou, keď na obchvate mesta Trebišov, v smere od obce Veľaty na obec Veľký Ruskov, došlo k zrážke nákladného motorového vozidla zn. Mercedes Sprinter a 55-ročného Trebišovčana. Žiaľ, 55-ročný chodec ťahal v tomto prípade za kratší koniec. Zranenia, ktoré pri zrážke utrpel, boli také vážne, že im na mieste dopravnej nehody podľahol. Vodič dodávky, ktorý si chodca v tmavom oblečení všimol na poslednú chvíľu, už aj napriek snahe zrážke nedokázal zabrániť. Na mieste bol podrobený dychovej skúške, ktorá však požitie alkoholických nápojov nepotvrdila. To, či alkohol požil nebohý chodec, bude zisťované pri pitve.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, ale aj to, prečo chodec kráčal pešo v jazdnom pruhu štátnej cesty, spolu s mierou zavinenia oboch účastníkov dopravnej nehody, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Diskusia k článku