Na cestách Zemplína vyhasli dva ľudské životy

Včera (18.12.) došlo na cestách Košického kraja k dvom vážnym dopravným nehodám s tým najhorším scenárom. Pri týchto dopravných nehodách prišli o život dve chodkyne.

 

K prvej nehode došlo v meste Trebišov krátko pred obedom, kedy podľa doterajších zistení miestny 68-ročný vodič viedol vozidlo zn. Suzuki Ignis po Komenského ulici, kde na priechode pre chodcov z doposiaľ nezistených príčin zrazil chodkyňu, 60-ročnú ženu z Trebišova. Chodkyňa bola s ťažkými zraneniami, ktoré pri dopravnej nehode utrpela, prevezená do nemocnice. Žiaľ, včera v nočných hodinách zraneniam podľahla. U vodiča požitie alkoholu zistené nebolo. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 1000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti.

 

Druhá nehoda, pri ktorej vyhasol mladý ľudský život, sa stala včera okolo 13,00 h na chodníku pred obytným blokom na Masarykovej ulici v meste Michalovce. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach obvinil z trestného činu usmrtenia 22-ročného muža z okresu Michalovce, vodiča dodávky, ktorý s dodávkovým vozidlom zn. Citroen Jumper cúval po chodníku, kde zadnou časťou vozidla narazil do 18-ročnej chodkyne, ktorá kráčala po tomto chodníku. Žiaľ, aj v tomto prípade, ťažkým zraneniam mladá chodkyňa podľahla. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.  Obvinený vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Za tento skutok, spáchaný závažnejším spôsobom konania z nedbanlivosti, hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na dva až 5 rokov. /foto z miesta udalosti v prílohe/

 

Bližšie okolnosti udalostí sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý sa vyjadrí k presnej príčine dopravnej nehody.

 

Polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách

 

Polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách všetkých účastníkov cestnej premávky. Vodiči, dbajte na zvýšenú opatrnosť, sledujte situáciu okolo seba, venujte sa plne vedeniu vozidla. Za volantom predvídajte, najmä na miestach, kde je predpoklad zvýšeného pohybu chodcov. Polícia vo zvýšenej miere dohliada na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Všetci však musíte prispieť k bezpečnosti a správať sa na cestách zodpovedne. Blížia sa najkrajšie sviatky roka, preto dávajte na seba pozor. Chráňte si to najcennejšie, svoj život!

Diskusia k článku