POLICAJTI BUDÚ VŠADE, NA CELOM SLOVENSKU!

Všetky aktuálne informácie, nájdete na facebookových stránkach polície, sledujte ich a dodržujte nariadenia…

 

Keďže na množstvo otázok, s ktorými sa od rána obraciate na našu facebookovú stránku Polícia SR – Košický kraj, respektíve voláte na rôzne telefónne čísla príslušníkov Policajného zboru, nie je možné každému samostatne odpovedať, ani nie je možné zabezpečiť odpovede na vaše rôzne otázky v súvislosti s mimoriadnymi opatreniami v mene Policajného zboru, zasielame Vám stručný prehľad opatrení týkajúcich sa nadchádzajúcich dní:

 

V prvom rade je potrebné povedať, že mimoriadne opatrenia v podobe obmedzenia pohybu a zákazu vychádzania v termíne od 8. apríla 2020 od 00.00 h do 13. apríla 2020 do 23.59 h (streda až pondelok) platia na základe UZNESENIA VLÁDY SR a NARIADENIA HLAVNÉHO HYGIENIKA. Týmto uznesením sa musí riadiť aj Policajný zbor, Policajný zbor ho nenariadil.

 

Príslušníci Policajného zboru budú v maximálnej možnej miere spolu s inými zložkami (mestská polícia, vojsko) dohliadať na dodržiavanie tohto nariadenia, kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi na diaľniciach a cestách I. a II. triedy.

 

Policajti budú dodržiavanie mimoriadneho opatrenia kontrolovať naozaj dôkladne. Situáciu na mieste  budú vyhodnocovať individuálne a ich pokyn bude záväzný. V prípade nerešpektovania pokynu vyplývajúceho z nariadenia vlády o zákaze pohybu osôb a vozidiel (okrem výnimiek) sú policajti oprávnení postupovať v zmysle zákona o Policajnom zbore.

 

POLICAJTI BUDÚ VŠADE, NA CELOM SLOVENSKU!

 

  • NECESTUJTE medzi okresmi, ak to nie je nevyhnutné, pretože pri prechode viacerými okresmi sa kontrole budete musieť podrobiť opakovane, čo bude mať za následok značné zdržanie
  • Pri prejazde okresmi sa všetky osoby musia policajnej hliadke PREUKÁZAŤ OBČIANSKYM PREUKAZOM
  • Občiansky preukaz musia mať pri sebe aj osoby na verejných priestranstvách aj všetky osobe nachádzajúce sa vo vozidle
  • KLAMSTVO SA NEVYPLÁCA – policajt môže auto otočiť a poslať naspäť domov, prípadne udeliť pokutu

 

Celé znenie nariadenia vlády SR nájdete:

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4178:covid-19-vony-pohyb-osob-na-verejnosti-bude-poas-vekononych-sviatkov-obmedzeny&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153

 

Diskusia k článku