Pred očami malých detí muž napadol rodičov v ich vlastnom dome

intropolicia

V utorok (7.4.) krátko pred 02.30 hodinou 40-ročný Humenčan vošiel na pozemok jedného z rodinných domov v obci Tušická Nová Ves (okr. Michalovce), kde po tom, čo poškodil na dvore zaparkované vozidlá zn. Audi a Hyundai Santa Fé, búchal na vchodové dvere a kričal: „Otvor, lebo vás všetkých pozabíjam“ a žiadal vydať osobu ženského pohlavia, ktorá sa však v toto dome nenachádzala, ani v ňom nemá trvalý pobyt. Následne na deviatich oknách a dverách po stranách domu rozbil sklenenú výplň a opakovane kričal: „Počítam do päť, ak mi ju nedáte, vojdem dnu a všetkých vás pozabíjam“, na čo do domu skutočne cez jedno z rozbitých okien vošiel, na poschodí fyzicky napadol majiteľa domu a jeho manželku, ktorým podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil viacpočetné tržno-rezné rany v oblasti hlavy a svojim konaním škodu na majetku predbežne vyčíslenú na takmer 3.000 eur.

40-ročného muža sa do príchodu policajnej hliadky podarilo spacifikovať príbuzným. Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov ho vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach obvinil z prečinu porušovania domovej slobody, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu poškodzovania cudzej veci, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Michalovciach v tzv. superrýchlom konaní väzbu nahradil podmienečným trestom.

     Vzhľadom na komentáre a statusy, šíriace sa sociálnymi sieťami, že táto osoba sa mala s vozidlom pohybovať pod vplyvom alkoholu a iných omamných a psychotropných látok, dopúšťať sa iného protiprávneho konania a polícia v tomto prípade nekonala okamžite, je potrebné poznamenať, že podľa doterajších zistení malo ku protiprávnemu konaniu muža, ktoré poškodený spomína na svojom facebookovom profile (jazda pod vplyvom omamných látok či výtržnosti) dôjsť mimo okresu Michalovce, ale aj mimo Košického kraja, no aj napriek tomu chceme všetkých ubezpečiť, že riaditeľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach bolo nariadené okamžité vykonanie kontroly postupu všetkých príslušníkov Policajného zboru Košického kraja, ktorý od doby, kedy bolo prijaté prvé oznámenie, vykonávali vyšetrovanie tejto udalosti. V prípade, ak bude zistené pochybenie zo strany niektorého z policajtov, budú voči nemu vyvodené príslušné opatrenia.

     Zároveň je potrebné povedať, že keďže v tomto prípade boli svedkom celej udalosti 2 maloleté deti, ktoré sa v čase incidentu nachádzali v dome, policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. K tomu prečo to sudca neakceptoval, Policajný zbor nie je kompetentný sa vyjadrovať.

Diskusia k článku