Vodiči autobusov verejnej dopravy patria k ľuďom v prvých líniách

Vodiči autobusov slúžia, podobne ako príslušníci ďalších povolaní, prakticky nepretržite svojim klientom – v tomto prípade cestujúcim. Ochrana a bezpečnosť cestujúcich a vodičov sú preto pre najväčšieho súkromného poskytovateľa dopravných služieb, spoločnosť ARRIVA na Slovensku, prvoradé. Aj preto ARRIVA Michalovce privítala rozhodnutie objednávateľa služieb verejnej dopravy – Košického samosprávneho kraja – otestovať zamestnancov vo verejnej doprave. Testy prvých 110 zamestnancov zo strediska Michalovce dopadli výborne – všetci boli na COVID-19 testovaní negatívne.

 

Aj napriek tomu, že situácia s koronavírusom sa začína stabilizovať, po otestovaní zamestnancov sociálnych zariadení pokračujeme v testovaní mestských policajtov, všeobecných lekárov i vodičov verejnej autobusovej dopravy, ktorí počas pandémie stoja v prvej línii. Našou prioritou je zabezpečiť ochranu zdravia a minimalizovať šírenie nákazy. Tento týždeň absolvovalo PCR testy 110 zamestnancov spoločnosti ARRIVA a sme veľmi radi, že všetci testovaní mali negatívne výsledky na COVID-19. V priebehu mája a júna otestujeme celkovo približne 620 zamestnancov našich oboch zmluvných autobusových dopravcov, ktorí denne prichádzajú do kontaktu s množstvom cestujúcich,“ povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

 

Všetky spoločnosti ARRIVA na Slovensku prijali hneď v marci opatrenia na obmedzenie šírenia pandémie. Na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich i vodičov zabezpečili popri ochranných pomôckach pre vodičov aj dôkladnú dezinfekciu vozidiel a ďalších priestorov.

 

Rozhodnutie objednávateľa našich služieb – Košického samosprávneho kraja – zabezpečiť testovanie ľudí z prvých línií sme privítali. Je to ďalší krok na zvýšenie bezpečnosti našich cestujúcich i kolegov. V troch termínoch budú postupne pretestovaní všetci zamestnanci vodiči, dispečeri, pracovníci zákazníckych centier, vedúci a ďalší zamestnanci dopravných závodov,“ uviedol Gejza Sačko, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce.

 

S postupným uvoľňovaním opatrení a nástupom detí do školských a predškolských zariadení i zamestnancov do zamestnaní je predpoklad zvýšenej koncentrácie aj v prostriedkoch verejnej dopravy, preto je nevyhnutné nepoľaviť v dodržiavaní bezpečnostných opatrení a aj naďalej nosiť rúška, prípadne rukavice. Chránime tým seba aj svojich blízkych.

 

Informácie o aktuálne platných cestovných poriadkoch a obmedzeniach získajú záujemcovia na webe ARRIVA Michalovce i prostredníctvom linky zákazníckej podpory na čísle +421 915 733 733, a to každý deň vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00.

Diskusia k článku