Po 10. rokoch objasnená lúpež v Sobranciach

intropolicia

O tom, že spáchané trestné činy po čase nezapadnú prachom a policajti na ich objasnení intenzívne pracujú, svedčí aj úspech michalovských policajtov.

Pár dní pred vianočnými sviatkami v roku 2010, po tom, čo v skorých ranných hodinách vtedy 32-ročný Andrej vykopol vchodové dvere na jednom z rodinných domov v Sobranciach, vošiel dnu do domu, kde bezdôvodne do oblasti tváre fyzicky napadol vtedy 96-ročnú majiteľku domu, ktorá po údere spadla na zem. Andrej stál nad ňou a pod hrozbou násilia a s kovovým predmetom v ruke žiadal od dcéry majiteľky domu finančnú hotovosť. Z obavy o ich život a zdravie mu žena vydala finančnú hotovosť vo výške 30 eur a rôzne potraviny. Andrej sa ešte ulakomil aj na mobilný telefón.

Starenke svojím konaním vtedy starenke spôsobil rôzne zranenia a škodu vo výške 125 eur.

Vďaka kvalitne zaisteným stopám na mieste činu bezprostredne po spáchaní skutku a ich následným uložením v indexoch DNA profilov, bolo možné aj po rokoch dôveryhodne stotožniť osobu páchateľa skutku, ktorý sa k spáchaniu skutku po rokoch priznal.

     Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach tak po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov 42-ročného Andreja obvinil zo zločinu lúpeže, prečinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví, a zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí sedem až 12 rokov za mrežami.

Diskusia k článku