Chýba mi líder s víziou

Nedávno som čítal článok, koľko študentov z nášho Gymnázia Pavla Horova odišlo z Michaloviec… Výsledok som očakával, no napriek tomu, takto na tvrdo napísaný na novinárskom papieri ma odrovnal… Áno, takmer všetky “naše deti” sú preč. Z môjho ročníka sme tu ostali traja… A to sme zrejme iba štatisticky prípustná odchýlka… Vlastne všetci, čo sme tu ostali sme akási chyba v systéme.

To naozaj aj naše deti musia utiecť z východu Slovenska preč? Naozaj sa nenájde nikto, kto za nás v Bratislave buchne po stole a povie, že celý systém fungovania Slovenska sa musí zmeniť? V svojom okolí poznám množstvo šikovných, vzdelaných a pracujúcich ľudí, ktorí bojujú za zastavenie prepadu Zemplína no chýba líder, vizionár, ktorý by verejne pomenovať problémy a zároveň by sa konečne nebál aj ponúknuť riešenia. Človek, ktorý sa nepovyšuje nad ostatných a prípadný politický úspech by nebol jeho konečnou, ale práve naopak iba začiatkom.

Zatiaľ každého koho poznám, po získaní politického mandátu sa uspokojil a stúpla mu svetská sláva do hlavy. To naozaj nemáme na viac? Fakt nikto nevie sa verejne postaviť a verejne povedať, že potrebujeme v našom regióne Zemplínsku univerzitu, ktorá by dala našej mládeži alternatívu dobehnúť Slovensko? Región v 21. storočí bez vysokej školy je to isté, ako v dvadsiatom bez stredných škôl! Úplne zbytočne sú naše základné školy, najkvalitnejšie na Slovensku, keď je nad slnko každému z nás jasné, že ak chcú v živote byť úspešné, na prahu dospelosti musia opustiť Zemplín. Už ma nezaujímajú tvrdenia, že na Slovensku je vysokých škôl veľa… Na Zemplíne neexistuje žiadna!

Naozaj sa nenájde nik, kto verejne povie, že dnešný volebný systém, s jediným volebným obvodom je zlý? Naozaj sa bojíme povedať nahlas, že Zemplín je umelo rozťatý napoly v Košickom a Prešovskom kraji?


To skutočne sa nenájde nik, kto by vytvoril aj reálnu nátlakovú akciu na postavenie diaľnice na Zemplín? Nie rozprávky o výstavbe za dvadsať rokov, ale reálne štúdie a reálny výkup pozemkov už teraz! Veď včera bolo neskoro!


Michalovce majú v národnej rade historicky najviac poslancov! Počul ich niekto? Videl ich niekto? Žijú ešte vôbec v našom meste? To naozaj byť poslancom je pre našinca splnený životný sen a žiadna nadpráca, či následný už politický aktivizmus je nemožný?

Chýba mi líder, či vizionár, ktorý by dovidel ďalej, ako je dno jeho politickej peňaženky, či volebný cyklus, na ktorý bol zvolený…


Naozaj nemáme na viac?

Diskusia k článku