1. BK Michalovce – BK Ivanka p. Dunaji 121:55

 

1. BK Michalovce

 

BK  Ivanka p. Dunaji

 

 

Štvrtiny 34:8, 23:15, 31:17, 33:17

 

Nedeľný duel bol presným opakom toho, čo ukázali Orli o deň skôr. Proti Klokanom to vyzeralo v niektorých momentoch ako z repertoáru slávnych Harlem Globetrotters, ktorý zavítali na Slovensko minulý týždeň. Východniari chceli potvrdiť úlohu jasného favorita, hoci správa, že ich súper vyhral v sobotu proti košickej basketbalovej akadémii rozdielom jedného bodu v záverečných sekundách (81:80) trochu zaskočila. Nechceli preto nechať nič na náhodu a od začiatku sa do hostí poriadne zahryzli. Súper dostal lekciu z efektivity a tvrdej osobnej obrany. Keď už bol náskok dostatočne veľký do zápasu zasiahli aj basketbalové nádeje Michaloviec a tie trénerovu dôveru nesklamali. Stretnutie skončilo rozdielom 66 bodov 121:55 a Klokani utŕžili od Orlov zdrvujúcu prehru.
Škoda len, že tento duel v podaní oboch celkov naživo mohla vidieť len malá hŕstka divákov. Pre tých, čo toto veľkolepé predstavenie medzi Orlami a Klokanmi premeškali si už čoskoro budú môcť pozrieť záznam zo stretnutia vo vysielaní lokálnej Televízie Mistral.

Body: Lutter 30, Rakovský M. 18, Czako 16, Holda 14, Šimko 13, Svitlica 8, Tebeľák a Roman Rakovský po 7, Biganič s Gaškom po 3, Maškulík 2
Za hostí najviac: Malovec 14, Szeghö 12
Doskoky: Czako 10, Tebeľák 8, Šimko 5, Lutter 3, Holda 2, Biganič, Gaško, Maškulík a Rakovský R. po 1
Zisky: Lutter 6, Rakovský M. a Šimko po 3, Czako, Holda, Rakovský R. a Maškulík po 2, Biganič so Svitlicom po 1
Straty: Biganič, Holda, Lutter, Maškulík, Rakovský R. a Šimko všetci po 1
Asistencie: Holda a Lutter po 3, Rakovský R. 2, Rakovský M. , Czako a Tebeľák po 1
Bloky: Czako 2, Šimko 1
Diváci: 50

Najbližšie Orli cestujú na ihriská Prešova a Krompách, s ktorými si už zmerali sily v základnej časti. Doma opäť vybehnú na palubovku proti Košiciam až 30. marca.

Funkcionári michalovského basketbalu spolu s hráčmi na záver víkendu nezabudli ani na jedného zo svojich súčasných členov, trénera mládeže Mgr. Miroslava Feňáka, ktorý 28. februára oslávil okrúhle 50. narodeniny.

zdroj: 1. BK Michalovce
 

Diskusia k článku