IUVENTA Michalovce – ŠKP Bratislava 25:28 (10:15)

 

IUVENTA Michalovce - ŠKP Bratisalva  IUVENTA Michalovce - ŠKP Bratislava  25:28 - foto 2

 

IUVENTA Michalovce - ŠKP Bratisalva  IUVENTA Michalovce - ŠKP Bratislava  25:28 - foto 3

Druhé stretnutie semifinále play-off  spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok ( WHIL )

 

Michalovce v druhom zápase semifinále play off doma podľahli ŠKP Bratislava. Bratislavčankám sa tak podarilo vyrovnať stav série na 1:1. Séria sa sťahuje do Bratislavy, a tam má viac šancí na úspech  ŠKP.
 
Od začiatku zápasu si mužstvá osobnou obranou strážili najlepšie hráčky súpera. Na strane IUVENTY to bola Tobiašová a na strane ŠKP Beňušková. Za Michalovce otvárala skóre dvoma gólmi Hriciková. V 4. minúte však hrala IUVENTA v oslabení a začala kopiť chybu na chybe. V obrane IUVENTA nechala až príliš veľa priestoru útočiacim hráčkam a naopak v útoku bola úplne bezmocná. Veľa lôpt postrácali Michalovčanky už pri rozohrávke a vystreliť na bránu sa im darilo len ojedinele. Aj tých málo lôpt, ktoré prenikli až k brankárke ŠKP neskončili v sieti. V 8. min. zápasu už bolo 2:6  a náskok Bratislavčaniek vyzeral hrozivo. Domáce hráčky strácali sebavedomie a úplne sa im prestalo dariť.  Tréner domácich vystriedal brankárky. Krajcárovej sa po dvoch dobrých zákrokoch začalo dariť a aj IUVENTA sa upokojila. V 9. minúte konečne skóruje Fajčáková a znižuje na 3:6. O minútu na to nariadený 7-metrový hod premenila Tobiašová. Bolo 4:6 a IUVENTA bola späť v hre. Avšak nemohúcnosť v útoku stále pokračovala. Dobre strážená Tobiašová veľa priestoru nedostala. Napriek tomu že zaznamenala v zápase 11 gólov  skórovala 3 krát z hry a až 8 krát z čiary 7 metrového hodu. V 18. min. bol stav 5:11 pre ŠKP a s IUVENTOU to vyzeralo veľmi zle. Tréner domácich opäť vymenil brankárky a Kudročová bola v týchto chvíľach oporou,  Beňuškovej dokonca chytila sedmičku.  Naše sa znova dotiahli na súpera a v 28. minúte bol už celkom prijateľný stav 10:12. Potom však IUVENTA opäť zbrklými rozohrávkami stráca lopty a následné protiútoky ŠKP premieňa. Polčas sa skončil 10 : 15

Druhý polčas sa niesol v rovnakom duchu ako ten prvý. ŠKP nepustilo Tobiašovú skoro k ničomu a v útoku sa snažili presadzovať hlavne cez naše menej skúsené dorastenky. Tie len ťažko odolávali fyzicky zdatnejším súperkám. Od polovice druhého polčasu už ŠKP bránilo osobne okrem Tobiašovej aj Pajtášovú. To už svietil na svetelnej tabuli stav 18:24. Jediný spôsob ako sa domácim darilo presadiť bol ten, že si hráčky pokusom o streľbu vypýtali faul a následný 7-metrový hod premenila Tobiašová. Inak bola IUVENTA v útoku bezzubá.  V 16. minúte sa začalo domácim konečne dariť. Vychádzali im rýchle prechody do útoku. ŠKP sa nestíhalo vracať a cez nezorganizovanú obranu sa Iuvente darilo skórovať. V 22. minúte sa dokonca dotiahli na rozdiel jediného bodu 23:24.  Hneď nasledujúci útok však Michalovčanky neubránili a ŠKP ešte výraznejšie zvýšilo svoj náskok. Zápas skončil 25:28.  Domácim sa určite nedá uprieť ich bojovnosť a snaha dotiahnuť sa na súpera. V tomto zápase však ťahali za kratší koniec a zápas prehrali prevažne po vlastných chybách. Až príliš veľa lôpt postrácali domáce pri prechode do útoku. Tak isto sa nedá spoliehať na to že celý zápas utiahne sama Tobiašová, čo sa ukázalo po tom ako si na ňu ŠKP vzalo osobku. Veľa zranených hráčok , ktoré tvorili oporu mužstva však v súčasnosti nedáva príliš veľa šancí na výber taktiky. Ak sa podarí IUVENTE spresniť rozohrávku pri prechode do útoku, v nasledujúcich zápasoch má šancu na úspech aj na palubovke súpera. Budeme držať palce.

 
Ďalšie zápasy sa budú konať v Bratislave v utorok  22.04. a v stredu 23.04.2008.

Zostava Iuventa Michalovce:
Krajcárová, Kudročová, Fajčáková 1,  Zemánková, Hriciková 4, Rubtsová 2, Bačíková, Pajtášová 4, Piskayová 1, Tobiašová 11/8,  Wollingerová, Jenčíková 2

 
Zostava ŠKP Bratislava:
Súkalová, Vaverková, Cicmanová, Štetáková, Globanová, Súkeníková, Szöllösiová, Bachratá, Beňušková,  Janšáková, Kusendová, Madarová, Porubská, Školková .
 
napísal: L. Boka 

Diskusia k článku