Mária Kačírková – výstava obrazov

kacirk4

 

{yoogallery src=[/images/obr/kultura/msks/kacirkova] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[]}

Od 01.07. 2008  do 11.07.2008 – v priestoroch malej galérii MsKS Michalovce.

Michalovčanka Mária Kačírková sa Vám predstavuje svojou 6. samostatnou výstavou obrazov.

 

Maľovanie ju priťahovalo od detstva. Aj keď v jej živote boli stále na prvom mieste starostlivosť o rodinu, zodpovednosť a povinnosti v práci v ekonomickej oblasti, láska k maľovaniu ju sprevádzala celým životom a stále sa vracia k tejto záľube.

 

Boli to hodiny kreslenia a maľovania u Jozefa Saloňa v Zemplínskom múzeu, kluby, školenia, prednášky a plenéry výtvarníkov pri Okresnom osvetovom stredisku a samozrejme samovzdelávacie a pri každej príležitosti návštevy galérií a výstav.

 

V rokoch 1990 – 1994  usporiadala 3 samostatné výstavy obrazov, medzitým sa každoročne zúčastňovala spoločných výstav výtvarníkov v Zemplínskom osvetovom stredisku a v roku 2007 mala 2 samostatné výstavy olejomalieb a akvarelov.

 

Maľbou vyjadruje svoje pocity obdivu, radosti a pokory. Usiluje sa štetcom vyjadriť emócie, preniesť na plátno pohodu. Cíti potrebu tvoriť, do obrazov vkladať svoju lásku k maľovaniu. Farby sú prostriedkom jej sebavyjadrenia pocitov. Maľovanie vychádza z jej vnútorného sveta.

 

Inšpiráciou je jej príroda vo svojich premenlivých krásach. Maľuje najmä kvety, jarnú, letnú a jesennú náladu v krajine. Fascinuje ju podmorský svet-

 

Má radosť, ak to tak chápu aj jej priatelia, známi a návštevníci výstav. Keďže v súčasnosti má viac času venovať sa maľovaniu, nachádza krásu v jednoduchých veciach, vie si vychutnať pocit slobody, pokory, kľudu, vie sa tešiť z malých vecí. Má predstavy, sny a plány, čo by chcela v maľovaní robiť ďalej.

Veď ako povedal Picasso: “ Na to, aby sa človek stal mladým, je potrebný dlhý a dlhý čas.

zdroj: MsKS Michalovce

Diskusia k článku