Dies pro Honore Civitatis

Fotografie:

 

Dies pro Honore Civitatis - Na poctu mesta Michalovce
Dies pro Honore Civitatis - Na poctu mesta Michalovce Dies pro Honore Civitatis - Na poctu mesta Michalovce Dies pro Honore Civitatis - Na poctu mesta Michalovce Dies pro Honore Civitatis - Na poctu mesta Michalovce

foto: L. Boka

 

DIES  PRO  HONORE  CIVITATIS

…NA POCTU MESTA

 

Mestský úrad, Mestské kultúrne stredisko a Zemplínske múzeum v Michalovciach pripravili pre obyvateľov aj návštevníkov podujatie pod názvom Deň na poctu mesta . Slávnosť sa uskutoční v piatok 19. septembra 2008 na tribúne pri mestskom úrade o 18,00 hodine. Organizátori si aj v tomto roku kladú za cieľ atraktívnym spôsobom priblížiť obyvateľom, rodákom či návštevníkom Michaloviec významné historické udalosti a osobnosti späté s našim mestom.

 

Mestská slávnosť pripomenie tri významné dejinné udalosti z minulosti Michaloviec – barokovú svadbu v rodine Stáraiovcov (Sztáray), židovskú synodu celouhorského významu a životný osud lekárky Hauptlorenzovej, ktorú umučilo nemecké gestapo.

 

V dobových kostýmoch vystúpia folklórne súbory Zemplín, Svojina a Hnojňane z Mihaľovec, tanečné súbory Merlin zo Sniny a Slniečko z Michaloviec, skupina historického šermu Cohors z Prešova a študenti Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity.

 

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach vydalo pri tejto príležitosti farebnú publikáciu, ktorá priblíži divákom ďalšie podrobnosti k prezentovaným historickým udalostiam. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presunie do veľkej sály mestského kultúrneho strediska.

Michalovce 16.9.2008
Iveta Palečková – hovorkyňa primátora a MsÚ

Diskusia k článku