Vážení hokejoví priaznivci

 

Pozývame Vás na 1. hokejovú ligu

„Vraciame sa, aby sme si Vás získali späť“

 

Vážení hokejoví priaznivci, dnes sa stretávame pri príležitosti historického míľnika v dejinách michalovského hokeja. Po piatich rokoch sa vraciame tam, kde sme vďaka svojej tradícii, zázemiu i Vám fanúšikom dlhé roky patrili. Návrat do prvoligovej spoločnosti sa nerodil ľahko. V roku 2003 sme sa museli kvôli zlej finančnej situácii dobrovoľne zriecť účasti v súťaži a na dlhých päť rokov sme sa prepadli do druhej ligy Východ. Hoci sme tam nehrali druhé husle, táto súťaž nebola dostatočne atraktívna. My sme však boli radi, že hokej v Michalovciach nezahynul a pokračoval aspoň na tejto úrovni.

 

S myšlienkou vrátiť sa do prvej ligy sme sa pohrávali už dávnejšie. Spôsobov, ako sa do nej prebojovať, sa ponúkalo viacero. Napokon sme zvolili variant odkúpenie licencie, ktorý sa nám podarilo aj realizovať, avšak v tejto súvislosti sa vynorilo viacero ďalších problémov. Narýchlo sme museli zorganizovať všetky potrebné formality, posilniť hráčsky káder, nájsť trénera, osloviť potenciálnych sponzorov. Aj keď nám nevyšlo všetko podľa predstáv, sme presvedčení, že sme pre renesanciu michalovského hokeja urobili maximum.

 

V súvislosti s návratom HK Dukla na prvoligovú scénu nesmieme zabudnúť na pomoc všetkých našich sponzorov, vrátane Mesta Michalovce, ktorí sa nám neotočili chrbtom v čase, keď sme to najviac potrebovali. Veríme, že aj vy, fanúšikovia, si vytvoríte k nášmu novému mužstvu taký silný vzťah, že mužstvo sa na Vás bude môcť spoľahnúť v dobrom i zlom. Všetci máme ešte v živej pamäti sezónu 2002/2003, keď sme naposledy účinkovali v prvej lige. Potápajúci sa klub mal určite najhoršie podmienky na existenciu, no zato na jeho strane ste boli vy, tisíce ľudí, ktorí ho držali nad vodou. Aj keď je dnes situácia odlišná, všetci si želáme, aby naše tribúny opäť praskali vo švíkoch a štadiónom znelo mohutné: DUKLA DO TOHO!

Ing. Jaroslav Kanóc
Prezident HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku