2 Ja – výstava mladých študentov

2ja2
2ja1Naša výstava nesie názov „2Ja“ ako dvaja ľudia a zároveň ako 2x Ja. Dvaja ľudia symbolizujú našu rozdielnosť a 2x Ja približuje všetko čo máme spoločné. Podávame obraz o sebe samých ako aj obraz o našom často krát spoločnom a dosť podobnom nazeraní na svet.

Za spojnicu tejto výstavy možno pokladať 2 portréty pod názvom „Ja“ od nás oboch. Tieto portréty vznikli v rovnakom čase, čo v tomto prípade znamená, že sme ich obaja začali maľovať v rovnakú hodinu a deň, teda v identickom čase. Oba portréty boli dokončené zhruba za hodinu. Ide o záznam, ktorým sme sa snažili priblížiť, jednak naše výtvarné vnímanie, no najdôležitejšie bolo ukázať naše duše. Sú to autoportréty, ktoré nie sú v prvotnom rade nositeľmi našej vizuálnej podoby, ale predovšetkým portrétujú naše duše, naše vnímanie. Hoci oba obrazy vznikli v identickom čase, rozdeľuje ich miesto vzniku. Každý z nás portrét maľoval doma vo svojej izbe, jeden v Trebišove a druhý v Košiciach. Aj napriek rozdielnym miestam, ktoré nás rozdelili, dokázali sme intuitívne dokončiť portréty za rovnaký čas pričom sme ich bez vedomia o tom ako ktorý portrét bude vyzerať natočili naše tváre oproti sebe.

Jana Bučková a Rastislav Štefaňák

{yoogallery src=[/images/obr/kultura/subteren/2ja] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[2 Ja – výstava mladých študentov]}

Diskusia k článku