BK´99 Prešov : 1. BK Michalovce 72 : 73

 

3.kolo – 1. basketbalovej ligy SR

BK´99 Prešov : 1. BK Michalovce    72 : 73 (61:61)

po polčase (32:29)

 

 

 

V druhom zápase viedli Michalovce už o 13 bodov, keď základná päťka Biganič, Mižák, R.Rakovský, Svitlica a Šimko nedovolili súperovi skoro nič a za 8 min dal Prešov len 3 body. Po striedaní sa až neuveriteľne zhoršila obrana, Prešov sa dostal na koňa, vyrovnal skóre a začalo sa prakticky odznovu. Zápas bol veľmi nervózny a chyby sa kopili na oboch stranách. Mierny náskok Michaloviec trval do 35 min. Potom prišli nepresnosti v obrane aj v útoku a Prešov už vyhrával 2 min. do konca o 5 bodov. Našťastie minútu pred koncom R.Rakovský premenil 2 trestné hody a 29 sekúnd do konca si Holda trojbodovým pokusom vypýtal predĺženie.

 

V predĺžení Michalovce bodovali hlavne trojkami Svitlicu a trestnými bodmi R.Rakovského. Dve minúty pred koncom predĺženia už michalovskí orli viedli o 9 bodov. No Prešov celoplošným presingom a obrovskou bojovnosťou znížil na rozdiel 4 bodov, keď na ukazovateli svietilo 24 sekúnd pred koncom. Po neúspešnom pokuse Michaloviec 5 sekúnd do konca, ešte Prešov trojkou s klaksónom znížil na konečných 72 – 73.

 

V tomto dramatickom zápase hrali najlepšie Svitlica a R.Rakovský, oporami boli tiež Biganič, Šimko a potešila i stúpajúca forma B.Holdu.

O dva týždne idú Michalovce na horúcu pôdu Žiaru Nad Hronom a najväčšieho favorita 1.ligy zo Žiliny.

 

 

Body: R.Rakovský 32, Svitlica 22, Mižák 8, Biganič 4, Holda 4, Šimko 2, Kubovčík 1
Doskoky: Svitlica 9
Zisky: Mižák 5, Biganič 5

 

Zdroj: 1. Bk Michalovce

Diskusia k článku