HC 07 Detva – Dukla Michalovce 2:7

 

 15.kolo – 1. hokejovej ligy SR

HC 07 Detva – Dukla Michalovce 2:7

po tretinách ( 0:1, 0:2, 2:4 )

 

Vyžrebovanie 1. hokejovej ligy postavilo mužstvá  HC 07 Detva a HK Dukla Michalovce proti sebe v dvoch po sebe idúcich zápasoch. V prvom zápase v utorok 21.10 Michalovce prehrali doma  2:3 po samostatných nájazdoch. O 3 dni neskôr v piatok 24.10 nastúpili v odvete na ľade Detvy.

 

Dukla hneď v úvode musela brániť. Zo zápasu ubehlo iba 38 sekúnd a na trestnú lavicu odišiel Petruňa za držanie. O minútu však k nemu pribudol aj Barna za podrazenie a Michalovce sa museli brániť 44 sekúnd len v trojici. Ubránili sa a naopak boli to práve hráči Michaloviec, ktorí otvárali skóre. V 7. minúte  po spolupráci Uličný – Barna – Soták posledný menovaný strieľa gól na 0:1.  O 2 minúty neskôr hostia zle prestriedali a na ľade sa naraz ocitla šestica hráčov.  Opäť museli čeliť početnej prevahe, ale aj tento krát ubránili. Po prvej tretine šli hráči do kabín za stavu 0:1.

 

Aj v druhej tretine boli úspešnejší hostia.  3 minúty pred koncom tretiny Miroslav Uličný po prihrávke Zalužického a Štefana zvyšuje na 0:2 pre Michalovce. O minútu neskôr pridal ďalší gól hostí Macík a do kabín sa šlo za stavu 0:3 pre Michalovce.

 

Do tretej tretiny nastúpila Dukla s odhodlaním, že nič nenechajú na náhodu. Po 2 minútach hry definitívne pochoval všetky nádeje domácich Fábry. Hráči Detvy stratili nervy a ponúkli Dukle presilovú hru. Tí ju zahrali lepšie ako v domácom zápase a po góle Minčáka zvýšili svoj náskok na 0:5. O chvíľu  dostali výhodu presilovej hry  aj domáci  a znížili na 1:5. V 48. minúte pridal svoj druhý gól v zápase Macík po spolupráci s Barnom a Valkom. V 53. minúte Pohorelec aspoň koriguje hrozivý stav na 2:6. Posledné slovo však mali aj tak hostia. Minútu pred koncom vo vlastnom oslabení Fábry svojím druhým gólom upravil na konečných 2:7 pre Michalovce.

 

Dukle sa konečne podarilo vyhrať vyšším gólovým rozdielom a viacerým hráčom sa podarilo strelecky presadiť. Mohol by to byť ten správny impulz pre celé mužstvo, ktoré sa doteraz trápilo hlavne v koncovke. V utorok 28.10 sa hokejisti Michaloviec predstavia na ľade HK 95 Pov. Bystrica. V piatok 31.10 o 17.30 hod. privítajú na domácom ľade mužstvo MšHK Prievidza.

 

napísal: L. Boka

 

 

Góly Detva
45:17 – Jaroslav Murgaš ( Lukáš Ondreička) – presilová hra o 1 hráča

52:29 – Dušan Pohorelec ( Adam Košťál,  Ján Škvarka)

Góly Michalovce:
06:27 – Milan Soták ( Branislav Barna,  Miroslav Uličný)     
37:01 – Miroslav Uličný ( Ján Zalužický,  Branislav Štefan)     
38:18 – Ján Macík ( Peter Tirpák, Peter Učník)     
41:41 – Matej Fábry ( Radoslav Regenda, Tomáš Semanco)     
43:32 – Juraj Minčák ( Peter Učník) – presilová hra o 1 hráča

47:36 – Ján Macík ( Branislav Barna, Pavel Valko)
59:05 – Matej Fábry ( Juraj Minčák) – oslabenie o 1 hráča
 

 

Štatistiky:
Strely na bránu: 41:31
Zásahy brankárov: 24:39
Vylúčenia: 6:7
Trestné minúty: 12:14
Presilové hry: 1:1
Oslabenia: 0:1

 

 

Zostava HC 07 Detva

Miroslav Bielik, Marek Šimko, Michal Hrčka, Branislav Kubka, Dušan Pohorelec, Lukáš Ondreička, Milan Čanky, Lukáš Kozelnický, Michal Gažúr, Adam Košťál, Ján Kentoš, Jaroslav Murgaš, Peter Rojík, Ján Škvarka, Martin Babjak, Tomáš Lesko, Miroslav Velebak, Lukáš Laššák, Michal Ľupták, Lukáš Ponc

Zostava HK Dukla Michalovce

Peter Babkovič, Kristián Kolesár, Radovan Petruňa, Radoslav Regenda, Peter Učník, Ján Macík, Juraj Minčák, Pavel Valko, Peter Tirpák, Branislav Barna, Richard Miľovčík, Milan Soták, Miroslav Uličný, Milan Takáč, Branislav Štefan, Ján Zalužický, Marek Matej, Tomáš Semanco, Matej Fábry, Ladislav Sabol

Rozhodcovia: Goga Vladimír, Kacej Lukáš, Bednarič Lukáš
Návšteva:  270 divákov

Ostatné zápasy 15. kola:
Bardejov – Spiš.N.Ves 1:6

Prešov – Trebišov
Kubín – Lučenec 3:1
Nové Zámky – Topoľčany
Prievidza – Trnava  4:3 p.p
Pov. Bystrica – Ružinov Ba
Senica – Piešťany 3:2 po s.n.

zdroj: HK Dukla Michalovce

Diskusia k článku