MFK Zemplín Michalovce – Košice B 2:0

 

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice B 2:0 MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice B 2:0 MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice B 2:0 MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice B 2:0

 

 

16.kolo – 1. futbalová liga

MFK Zemplín Michalovce – MFK Košice "B" 2:0

po polčase (0:0)

V 16. kole sa v tabuľke šieste Michalovce stretli s predposledným mužstvom tabuľky mužstvom Košice B.   Košičania začali lepšie a svojou zvýšenou aktivitou a rýchlym prechodom do útoku si vypracovali viacero sľubných príležitostí. V 18. min. po pravom krídle dostal loptu Serečin a sám sa rútil na brankára Ferenca. Brankár však jeho strelu vystihol a vytlačil na roh. Po tejto šanci Košičanov sa domáci prebrali a začali pozornejšie brániť. V 36. min. kopali domáci priamy kop. Vajda loptu len preskočil a Krakovský sa technickou strelou pokúsil obstreliť múr no neuspel. Polčas sa skončil bezgólovo 0:0.

V druhom polčase postupne získavali prevahu domáci. V 48. min. Krakovský kope rohový kop. Dobre kopnutá lopta po skrumáži pred bránou len tak neskončila v bráne hostí. O necelú minútu sa však situácia zopakuje. Krakovský kope rohový kop z tej istej strany a posiela navlas rovnakú loptu pred brankára hostí. Tento krát sa k nej dostal Vajda a hlavičkou otvoril skóre zápasu (1:0).  V 55. min. domáci opäť v sľubnej šanci. Natlačili sa do 16-tky súpera. V preplnenom priestore sa však nedokázali uvoľniť tak poslali loptu pred 16-tku na úplne voľného Ruskovského, ktorý z dobrej pozície strieľa iba nad bránu. V 62. min. Gašpar  prihral Viskupovi a ten vo vzduchu nádherne trafil a zvýšil vedenie domácich na 2:0.   V 73. min. hostia zahrávali priamy kop. Dobre strelenú loptu pozorný Ferenc vyrazil na roh. V 79. min. namiesto Gašpara vybehol na trávnik mladý nádejný Kunca, ktorý svojimi výkonmi v dorasteneckých súťažiach zaujal aj reprezentačných trénerov.   V nadstavenom čase, keď sa už diváci poberali domov mali ešte Košičania obrovskú príležitosť, ale ani na 2x sa im nepodarilo prekonať brankára Ferenca.  Po nudnom prvom polčase sa hral v druhej polovici celkom zaujímavý futbal a domáci diváci odchádzali domov spokojní.

V 17. kolo 1. futbalovej ligy sa MFK Zemplín Michalovce predstaví na domácom ihrisku proti Ružomberku B. Zápas sa odohrá 22.11.2008 o 13.30 hod.

Góly: 48. Vajda, 62. Viskup,

Žlté karty:
56. Krakovský (Michalovce)
22. Hovančík (Košice)

Zostava MFK Zemplín Michalovce:
Feren, Vajda, Uhľár, Kovalík, Krakovský, Šitov, Viskup (83. min. Seman), Ruskovský, Hreško, Kozár  (62. min. Jevľanov), Gašpar (79. min. Kunca)

rozhodovali: A. Ihring – M. Ružbarský, P.Chládek
návšteva: 495 divákov


Ostatné výsledky 16. kola:

Trenčín – Rim. Sobota 0:0
Podbrezová – Lučenec 2:0
Humenné – Šaľa 2:0

Napísal: L. Boka

Diskusia k článku