Komentár P. Valka po 4. zápase

 

Pavel Valko po poslednom zápase sezónyVčera sa vám podarilo uhrať skvelé víťazstvo 6:3. Dnes už bolo na celom mužstve badať únavu. Ako ste prežíval ten dnešný zápas vy na ľade?

Také už raz sú play-off zápasy. Včera nám vyšiel úvod zápasu a ten sme už nepustili z rúk. Dnes to bol viac taktický boj. Súper si bol vedomý toho, čo sa stalo včera. Hrali pozorne, kvalitne bránili, hrali piati dozadu. Veľmi ťažko sa cez to prechádza. Bol to taktický zápas. Je to v značnej miere psychická záležitosť, obrovské tlaky na jednotlivých hráčov. Mohlo sa zdať, že to nebola až taká dynamická hra, pretože sa veľa bránilo a vyhadzovali sa puky. Útoky sú v takejto hre len ojedinelé a preto aj ten výsledok 2:1. Takže z toho to všetko vyplynulo.  V tretej tretine sa viac korčuľovalo, snažili sme sa vystupňovať tlak. Mali sme tam tesne pred koncom 2 krát prázdnu bránu. Bolo tam ďalej množstvo takých mini momentov, ktoré nás tiež mohli posunúť ďalej…

Posledný zápas sme prehrali, napriek tomu sa dá celá sezóna hodnotiť ako veľmi úspešná. Skúste ju v krátkosti zhodnotiť.
Jedna z veľmi krásnych sezón. Ako nováčik ligy sme od začiatku hrali vyrovnanú partiu s každým mužstvom. S hocikým sme mohli vyhrať, ale aj prehrať. Bolo to krásne vyrovnané. Súper zápasy, či už s tou špičkou, stredom tabuľky alebo s družstvami z dolného konca. . Dokázali sme sa dostať do play-off. To bol základ všetkého, pretože dnes sa už hokej hrá v každej krajine na play-off. Dodáva to taký zvláštny elektrizujúci náboj tomu všetkému. Tak ako sme boli svedkami aj po tieto dva dni v Michalovciach. Takže hodnotenie sezóny len v superlatívoch. Bolo tu určite aj pár slabších momentov, ale na to sa rýchlo zabúda a to dobré, krásne, sa prenáša do nasledujúcej sezóny. Aby tu hokej pokračoval a bolo to ešte silnejšie ako to bolo teraz.

Čo vás teraz po sezóne čaká?
Ťažko povedať. Len teraz sme si povedali pár slov. Podali sme si ruky medzi sebou a uvidíme, čo bude ďalej. Celé vedenie a aj my, sme rátali, že pôjdeme odohrať aj ten piaty zápas do Kubína. Je to všetko ešte také čerstvé. Bude zrejme aj nejaká spoločná večera, kde si povieme čo ďalej.

Plánujete nejakú dovolenku?
No tak určite. To už je taký stereotyp. Skončí sezóna, príde oddych, uvolnenie a potom zasa príprava na ďalšiu sezónu.

Boli ste túto sezónu v Michalovciach spokojní?
Áno, samozrejme. Ak by som nebol spokojný, nebol by som tu. Je vidieť, že sa tu chce robiť dobrý hokej. To je pre východ Slovenska podstatné. Vidno to na práci od mládeže až po A-čko. Hodnotím to veľmi pozitívne. Je do dobré pre región, pre mesto a aj pre samotných hráčov. Hráči sem budú  radi chodiť hrať a budú sa sami pýtať do Michaloviec.

pripravil: L.B.

 

Súvisiace články:

 

Diskusia k článku