Levanger HK – Iuventa Michalovce 19:13

 

 

Dominika Horňáková v zápase o loptu Dominika Horňáková sa prediera cez obranu Levangeru Dominika Horňáková a Zuzana Piskayová v zápase o loptu Piskayová a Hriciková bránia pred brankárkou Harišovou
Mária Hriciková padá Ingrid Kudročová v bráne Mária Hriciková s loptou Lucia Tobiášová pri streľbe

 

 

odveta osemfinálového zápasu PVP- hádzaná ženy

Levanger HK – Iuventa Michalovce 19:13

po polčase (12:6) – ďalej postupuje LEVANGER

Prvý vzájomný zápas  IUVENTA : Levanger  29:28

 

Iuventu po tesnom domácom víťazstve nad Levangerom (29:28), čakala v Nórsku neľahká úloha. Levanger im v Michalovciach napriek prehra nadelil dosť veľa gólov. Keď chcela IUVENTA postúpiť, potrebovala vyhrať aj na palubovke súpera.  K tomu všetkému sa ešte v stredu pritrafil ten nešťastný zápas v Olomouci, ktorý hráčkam IUVENTY na sebavedomí určite nepridal.  Navyše sa v Olomouci zranila Viktória Škľaruk a IUVENTA cestovala do Levangeru len s jedinou pivotkou. Na pivote mali k dispozícii iba mladú (aj keď veľmi šikovnú) Horňákovú.

Taktika Levangeru pre domáci zápas bola od začiatku jasná. Obrana obrana a ešte raz obrana. Vedeli, že nesmú dostať veľa gólov. Už zo zápisu z predchádzajúceho stretnutia zistili, že musia odstaviť z hry spojky Tobiášovú a Obšatníkovú, ktoré im v zápase nastrieľali dovedna 20 gólov.  To sa im aj podarilo. Obšatníková nestrelila ani gól a Tobiášová jeden z hry a jeden z čiary pokutového hodu.  Iuventa na komplexnú obranu recept nenašla. 

 

Domáce už vyhrávali 6:0, keď sa IUVENTE konečne podarilo streliť prvý gól. V 14. min.  na 6:1 znižovala Hricíková. Potom IUVENTA zlepšila obranu, no v útoku to bola stále bezzubé. Strelecké prázdno paradoxne prerušila až brankárka Harišová, keď gólom cez celé ihrisko v 21. min znižovala na 7:2.  Zápas sa vyrovnal a góly padali na oboch stranách. Náskok domácich už nenarastal, no na škodu Iuventy sa ani neznižoval.  Polčas skončil stavom 12:6 v prospech domácich.

Po vylúčení Horňákovej zo 4. min. mali následne aj Michalovčanky výhodu presilovej hry pri dvoch vylúčeniach Sary Kristiny Andersson. Jeden gól pridala Rubtsová, 2x presne trafila Tóthová. No potom dostala 2 min. aj Tobiášová a   6-gólový rozdiel medzi družstvami ostal nezmenený. Michalovčanky bojovali a bojovali, no strelecky sa im nedarilo. To im uberalo psychických aj fyzických síl. S pribúdajúcim časom bolo čoraz jasnejšie, že z historického postupu do štvrťfinále sa budú tešiť domáce a nie hostky. Hráčky Levangeru sa nikam neponáhľali a s prehľadom udržiavali 6-gólový náskok. Na konečných 19:13 upravila Frida Johansson 11 sekúnd pred koncom, z čiary 7m hodu.

Iuventa ako posledné slovenské družstvo v pohárovej súťaži  ukončila svoje víťazné ťaženie na prahu štvrťfinále. Prehrať v osemfinále s nórskym družstvom nieje hanba. V kontexte s debaklom zo stredy, však táto prehra trápi o niečo viac.  Akoby Iuventu tieto dôležité zápasy s Levangerom nezastihli práve v najlepšej forme.

Napísal: L.B.
 

 

Tréner Iuventy – Michal Lukačín – po zápase :

"Tento zápas bol absolútne zameraný na defenzívu. Levanger vedel, že ak chce uspieť,nesmie dostat vela gólov. My sme dnes spravili množstvo chýb v ofenzíve, nedokázali sme premieňať čisté šance. Napriek tomu sme podaly sympatický výkon."
 

 

LEVANGER HK:
Nordvolová, Zimmergrenová – Satherová 7, Anderssonová 3/3, Johanssonová 6/4, Bergetová, Salomonsenová, Balsantiová, Andenesová 2, Hallová, Svendsenová 1, Wistová, Hynneová, Hovová.

IUVENTA Michalovce:
Harišová 1,Kudročová – Tóthová 1, Hricíková 2, Drávaiová 3/1, Rubcová 4, Obšatníková, Weibelová, Horňáková, Piskayová, Tobiášová 2/1, Jenčíková.

Pok. hody: 6/5 – 3/2
vylúčené: 3 – 4
rozhodovali: Piechota a Liesczynski (Poľsko)
Návšteva: 400 divákov

 

 

Štatistiky a komentár trénera zdroj: HK Iuventa Michalovce

 

 

Súvisiaci článok:

Prvý vzájomný zápas Iuventa Michalovce – Levanger HK 29:28 

Debakel v Olomouci DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 31:20

Diskusia k článku