Dolný Kubín – Dukla Michalovce 4:2

 

2. vzájomný zápas – kvalifikácia o postup do Štvrťfinále PLAY OFF

MHK Dolný Kubín – HK Dukla Michalovce 4:2

po tretinách (0:0, 2:1, 2:1 )    
stav série: 2:0

 

Po včerajších problémoch s autobusom (a následnej dnešnej kontumácii zápasu), sa dnes mohli hokejisti Michalovskej Dukly  konečne pobiť o výsledok aj na ľade. Napriek tomu, že mužstvá sú z opačných koncov kvalifikačnej skupiny, zápasy play-off nemajú jasného favorita. V prospech Michalovčanov hovorí aj fakt, že v tejto sezóne sa im podarilo Dolný Kubín 3x poraziť. Sebavedomie im teda nechýba.

 

Vyrovnaná prvá tretina sa vyznačovala hlavne pozornou obranou. Ani jedno družstvo nechcelo spraviť chybu, ktorá by ich mohla stáť gól. V 9. min. sa Dukla musela v oslabení brániť. Hlavný rozhodca Jung poslal na trestnú lavicu Macíka. Dukla sa ubránila a o pár minút na to mala tiež výhodu presilovej hry. Ale ani na druhej strane sa červené svetlo nerozosvietilo. Ku koncu tretiny Dukla prevzala iniciatívu a zatlačila domácich v ich obrannom pásme. Gól však nepadol a prvá tretina skončila za stavu 0:0.

 

V druhej tretine už začali padať góly. Najskôr v 30 min. druhý michalovský útok využil presilovú hru. Po spolupráci Miľovčíka a Barnu presne trafil Regenda 0:1. Po úvodnom góle mali Michalovčania ešte dve pekné gólové šance no nevyužili ich. O 4 min. neskôr mali výhodu presilovej hry aj domáci. Prudkú strelu na betóny Babkovič vyrazil a do prázdnej brány, za jeho chrbát pohodlne dorážal Mahdalík. (1:1). Už to vyzeralo, že aj druhá tretina skončí nerozhodne. No necelé 2 minúty pred koncom tretiny dostali hostia trochu smoliarsky gól z hokejky Laca. (2:1)

 

Tretiu tretinu začínali hostia presilovou hrou. Výhodu síce nevyužili, ale vyrovnanie prišlo už o pár minút . V 46. min. sa presadil 1. útok Dukly. Po prihrávke Valka vyrovnával na 2:2 Pavličko, ktorému sa v poslednej dobe strelecky mimoriadne darí. No ani tento nerozhodný stav nevydržal dlho. Domáci odpovedali už o 3 minúty.  Zásluhou prvého útoku znova viedli o jeden gól. Na 3:2 zvyšoval Škamút. Potom sa Dukla ešte snažila zvrátiť nepriaznivý stav a vyrovnať, no zabrzdili ju 2 oslabenia. Jedno v 51 min., keď na trestnej lavici sedel Stripai  a ďalšie v 57. min. , keď na lavici sedel Macík. Ubrániť sa v oslabeniach stálo Duklu veľa síl, ktoré im ku koncu zápasu chýbali. Domáci sa navyše nikam nemuseli ponáhľať a nepúšťali sa do zbytočného útočenia.  Dukla ešte ku koncu odvolala brankára a pokúsila sa zabojovať. 7 sekúnd pred koncom na konečných 4:2 upravil gólom do prázdnej brány Themár.

 

Svoj prvý historický zápas v Play Off tak Dukla prehrala a v sérii prehráva  0:2. Séria sa však sťahuje na "horúci ľad" do Michaloviec, kde je Dukla za podpory svojich fanúšikov mimoriadne silná. Pozývam Vás aj ja. Príďte v nedeľu na hokej. Príďte povdzbudiť mužstvo, ktoré dokázalo, že prvoligový hokej do Michaloviec naozaj patrí.  Nech sa Dolnému Kubínu z nášho "DUKLA DO TOHO" roztrasú kolená.

3. vzájomný zápas sa odohrá v nedeľu 15.02.2009 o 17.30 hod. Permanentky zo základnej časti na play-off neplatia!

 

 

Opatrenia HK DUKLA Michalovce na stretnutia play-off:

1. Už od 16,00 hod budú otvorené štyri pokladne (doterajšie tri + druhá tribúna)
2. Vstupné 2 Eur (v cene aj zlosovateľný spravodaj o hodnotné ceny)
3. Zľavnené vstupenky 1 Eur (ženy, mládež do 16 rokov a dôchodcovia)
4. Permanentky zo základnej časti na play-off neplatia!
5. Deti do 130 cm zdarma

napísal: L.B.

 

 

Góly Dolný Kubín:
33:42 – Kamil Mahdalík ( Andrej Themár, Michal Hyben) – presilová hra o 1 hráča
38:16 – Peter Laco ( Milan Dzuriak)
48:17 – Miroslav Škumát ( Kamil Mahdalík, Tomáš Smolka)
59:53 – Andrej Themár ( Kamil Mahdalík,  Miroslav Škumát)
        
Góly Michalovce
29:55 – Radoslav Regenda ( Branislav Barna,  Richard Miľovčík) – presilová hra o 1 hráča
45:09 – Juraj Pavličko ( Pavel Valko, Ján Macík)

Štatistiky:
Strely na bránu: 38:25

Zásahy brankárov: 23:34
Vylúčenia: 3:4
Trestné minúty: 6:8
Presilové hry: 1:1
Osalebnia: 0:0

Zostava MHK Dolný Kubín:

Michal Dzubina, Michal Hyben, Tomáš Smolka, Miroslav Škumát, Kamil Mahdalík, Andrej Themár, Marián Troup, Michal Smolka, Matej Hančiak, Michal Nátny, Martin Bonda, Peter Laco, Lukáš Rec, Marek Jurčo, Lukáš Blaščík, Ľubomír Gallo, František Zúbek, Milan Dzuriak, Róbert Budaj

Zostava HK Dukla Michalovce:

Peter Babkovič, Pavel Valko, Vladimír Marinčin, Juraj Pavličko, Ján Macík, Juraj Minčák, Radoslav Regenda, Milan Takáč, Ladislav Sabol, Richard Miľovčík, Branislav Barna, Peter Tirpák, Ladislav Mucha, Ján Zalužický, Martin Stripai, Branislav Štefan, Radovan Petruňa, Marek Matej, Tomáš Semanco

Rozhodcovia: Jung Roman, Vido Ľuboš, Štefik Miroslav
Návšteva:   divákov

Ostatné výsledky:
Detva – Senica 1:2 po s.n. – stav série: 1:1
Ružinov Ba – Prievidza 1:2 po s.n.  – stav série: 1:1
Trebišov – Bardejov 2:4 – stav série: 0:2

Štatistiky zdroj: HK Dukla Michalovce

 

 

 

Súvisiace články:

1. zápas série: Dolný Kubín – Dukla Michalovce 5:0 kont. 

Stanivisko HK Dukla Michalovce k neodohranému zápasu 

Diskusia k článku