Najúspešnejší športovci mesta 2008

NAJÚSPEŠNEJŠÍ  ŠPORTOVCI 

MESTA  MICHALOVE ZA  ROK  2008.

  Najúspešnejší sportovci mesta Michalovce 2008   Najúspešnejší sportovci mesta Michalovce 2008

 viac fotografií na konci článku

 

 

Kategória žiactva:

J e d n o t l i v c i

Anna URBANČÍKOVÁ, členka Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo, staršia žiačka Osemročného gymnázia Ľ.Štúra, menovaná získala 1.miesto na majstrovstvách kraja, 1.miesto na majstrovstvách Slovenska, 1.miesto na  majstrovskom turnaji v Novom Bydžove, Hradci Králové, Krosne, Považskej Bystrici 2.miesto na medzinárodnom Dunajskom pohári, 3.miesto na majstrovskom turnaji v Litve vo váhe do 52 kg, reprezentantka SR, v celoslovenskom rebríčku TOP 10 je na 10.mieste, vyhlásená ako najlepšia judistka Východoslovenského regiónu za rok 2008. Trénerom je Antónia Mullerová a Viliam Kohút.

Michaela MIHAĽOVÁ, členka Plaveckého klubu Orca Michalovce, mladšia žiačka ZŠ Školská 2, menovaná získala v uplynulom roku nasledovné umiestnenia:
Letné majstrovstvá kraja: 1.miesto v disciplínach- 50 m voľný spôsob, 50 znak, 100 m motýlik, 100 m polohové preteky,
Zimné majstrovstvá kraja: 1.miesto v disciplínach- 50 m motýlik, 100 m znak, 100 m voľný spôsob,
Letné majstrovstvá Slovenska: 4.miesto v disciplíne 100 m znak,
Zimné majstrovstvá Slovenska: 3.miesto v disciplíne 100 m znak
Celoslovenská Cena mesta Humenné: 1.miesto v disciplínach 50 m znak, 50 m motýlik, 50 m voľný spôsob, 100 m znak, 100 m voľný spôsob,
Medzinárodná Orca Cup Bratislava: 3.miesto v disciplíne 50 m znak.
Trénerka Mgr.Katarína Hamadejová

Petra UJHELYOVÁ, členka Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, staršia žiačka ZŠ Okružná 17, hrá na poste strednej  spojky v družstve, ktoré v dlhodobej súťaží majstrovstiev kraja obsadilo 1.miesto, na majstrovstvách Slovenskej republiky obsadilo 2.miesto a na medzinárodnom hádzanárskom turnaji Handball Cup Praha obsadilo 2.miesto. Tréner Mgr.Henrich Marcinčák.

Tomáš SEMKO, člen Športového klubu Comenium Michalovce, starší žiak ZŠ Komenského 1, menovaný na majstrovstvách kraja v chôdzi na 3000 m obsadil 1.miesto, na halových majstrovstvách Slovenskej republiky v chôdzi na 2000 m obsadil 3.miesto a na letných majstrovstvách Slovenskej republiky v chôdzi na 3000 m obsadil 3.miesto. Tréner Mgr.Jaroslav Semko.

Stanislav DANKO, člen Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce, starší žiak ZŠ Okružná 17, menovaný hrá na poste záložníka v družstve, ktoré štartuje v I.lige starších žiakov sk.Východ. Je reprezentantom Slovenskej republiky v kategórii do 15 rokov. Tréner Radoslav Kačala a PhDr.Ján Polák.

Kategória dorastu:

J e d n o t l i v c i

Katarína FIEDLEROVÁ, členka 1.Basketbalového klubu-dievčatá Michalovce, juniorka, menovaná hrá na poste krídla v družstve, ktoré v uplynulom súťažnom ročníku 2007/2008 obsadilo v I.lige junioriek 8.miesto. V základnej i nadstavbovej časti v individuálnom hodnotení všetkých hráčok I.ligy celkove umiestnila sa na 2.mieste s priemerom 17 bodov na zápas. Súčasne je pendlujúca hráčka medzi ženami v I.lige. Tréner Ladislav Janošov.

Dominik KUNCA, člen Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce, starší dorastenec, člen družstva štartujúceho v I.dorasteneckej lige Slovenskej republiky, po jesennej časti súťažného ročníka 2008/2009 najlepší strelec súťaže, reprezentant Slovenskej republiky v kategórii do 17 rokov. Menovaný je pendlujúcim hráčom medzi dospelými. Tréner Mgr.Marek Záhorčák, Ján Gajdoščík.

Martin PILNÍK, člen Hádzanárskeho klubu Michalovce, starší dorastenec, stredná spojka družstva štartujúceho v I.dorasteneckej lige Slovenskej republiky. Reprezentant Košického kraja. Tréner PaedDr.Július Harbuľák.

Matúš URBANČÍK, člen Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo, junior,  menovaný získal 1.miesto na majstrovstvách kraja, 1.miesto, na majstrovstvách Slovenskej republiky, 1.miesto na majstrovskom turnaji v Leobene, Grazi, 2.miesto na Veľkej cene Bratislavy, 3.miesto na majstrovskom turnaji Slovenská Bystrica, 3.miesto na medzinárodnom majstrovskom turnaji v Prahe v kategórii mužov,  5.miesto na medzinárodnom majstrovskom turnaji v Záhrebe, 7.miesto na medzinárodnom majstrovskom turnaji v Budapešti. Menovaný je reprezentant Slovenskej republiky,v celoslovenskom rebríčku TOP 10 je na 1.mieste. Trénerom bol V iliam Kohút.

Štefan MAZÚR, člen šachového klubu Zemplín Michalovce, dorastenec, člen družstva mužov štartujúceho v I.lige Slovenskej republiky, ktoré v súťažnom ročníku 2007/2008 umiestnilo sa na 2.mieste v I.lige sk.Východ. Menovaný získal 1.miesto na majstrovstvách Slovenska v kategórii do 16 rokov, 1.miesto na majstrovstvách Slovenskej republiky v Rapid šachu. Na majstrovstvách Európy jednotlivcov v Čiernej Hore obsadil 23.miesto, na majstrovstvách Európy družstiev v Turecku obsadil 9.miesto a na majstrovstvách Európy 4-členných družstiev v Maďarsku obsadil 7.miesto. Na týchto majstrovstvách dosiahol medzi všetkými účastníkmi najlepší individuálny výkon. Menovaný je reprezentantom Slovenskej republiky v kategórii do 16 rokov. Tréner Ing.Richard Gerbery.

Matej HINĎOŠ, člen Hokejového klubu Mládež Michalovce, junior, útočník družstva štartujúceho v I.dorasteneckej lige Slovenskej republiky, v súťažnom ročníku 2007/2008 družstvo sa umiestnilo na 4.mieste, v tomto súťažnom ročníku je družstvo zatiaľ na 1.mieste. Menovaný je reprezentantom Slovenskej republiky v kategórii do 16 rokov. Tréner Dušan Kapusta.

Kategória dospelých:

J e d n o t l i v c i

Vladimír HIRJAK, člen Atletického klubu Michalovce,  menovaný súťaží v kategórii „C“ v Oblastnej bežeckej lige za rok 2008 obsadil 4.miesto, na XXIV.ročníku Podvihorlatského maratónu obsadil 5.miesto, na XXVIII.ročníku Liptovského maratónu obsadil 5.miesto, na XXV.ročníku  Rajeckého maratónu 6.miesto, na Medzinárodnom maratónu mieru obsadil 11.miesto, na XIV.ročníku Pražského maratónu obsadil 24.miesto. Menovaný doposiaľ absolvoval celkove 67 maratónov.

Peter BIGANIČ, člen 1.Basketbalového klubu Michalovce, rozohrávač družstva štartujúceho v I.lige mužov Slovenskej republiky, v tomto súťažnom ročníku 2008/2009 družstvo po základnej časti umiestnilo sa na 3.mieste, čo oprávňuje družstvo v nadstavbovej časti bojovať o postup do extraligy. Tréner MUDr.Imrich Rakovský.

Lucia TOBIÁŠOVÁ, členka Hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, spojka družstva štartujúceho v medzinárodnej interligovej súťaži WHIL, najlepšia strelkyňa družstva. Menovaná bola vyhodnotená v najlepšej sedmičke Slovenska za rok 2008. Tréner Mgr.Michal Lukačin, Mgr.Peter Szolloši.

Karol KOVALÍK, člen Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce, obranca družstva štartujúceho v I.lige. V uplynulom súťažnom ročníku odohral celkove 33 zápasov, v tomto súťažnom ročníku odohral 18 zápasov. Menovaný patrí medzi opory družstva. Tréner Mikuláš Komanický, Vladimír Rusnák.

Katarína ČARNÁ, členka Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo, menovaná obsadila na majstrovstvách Slovenskej republiky 3.miesto vo váhe do 63 kg. Tréner Viliam Kohút.

Maroš GROBELNÍK, člen fitness centra Jána Berdyho, naturálna kulturistika, na majstrovstvách Slovenskej republiky obsadil 1.miesto vo váhe do 85 kg, na majstrovstvách Európy v Španielsku obsadil 2.miesto, na majstrovstvách sveta v Poľsku obsadil 4.miesto, na Grand Prix Senica obsadil 1.miesto, na Grand Prix Banská Bystrica obsadil 1.miesto, na Minostar Cup Českej republiky obsadil 2.miesto. Menovaný je reprezentantom Slovenskej republiky.

Juraj MINČÁK, člen Hokejového klubu Dukla Michalovce, útočník družstva štartujúceho v I.lige Slovenskej republiky. Doposiaľ odohral 35 zápasov, vsietil 20 gólov a podieľal sa na 15 asistenciách. Menovaný je odchovanec michalovského hokeja. Tréner Dušan Kapusta.

K o l e k t í v y:

Kategória žiactva:

Družstvo starších žiačok Hádzanárskeho klubu  IUVENTA  MICHALOVCE,  družstvo v dlhodobej súťaži majstrovstiev kraja v súťažnom ročníku 2007/2008 obsadilo 1.miesto, na majstrovstvách Slovenskej republiky obsadilo 2.miesto, na XVII.ročníku medzinárodného turnaja Handball Cup Prague za účasti 67 družstiev obsadilo 2.miesto. Tréneri Mgr.Terézia Szollošiová, Mgr.Henrich Marcinčá, Štefan Rapáč.

Družstvo žiakov Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo, družstvo v dlhodobej krajskej lige Košického a Prešovského kraja obsadilo 1.miesto. Tréneri Mgr.Anna Kittanová, Anna Mullerová, Peter Kittan, Jozef Volek, Viliam Kohút.

Kategória dorastu:

Družstvo dorastencov Športového klubu Zemplín Michalovce-oddiel judo, družstvo v dlhodobej I.celoslovenskej dorasteneckej lige obsadilo 3.miesto. Tréner Peter Kittan, Viliam Kohút.

Družstvo dievčat Gymnázia Pavla Horova v hádzanej, družstvo na majstrovstvách kraja obsadilo 1.miesto, na majstrovstvách Slovenskej republiky obsadilo 1.miesto, na majstrovstvách sveta v Dánsku družstvo obsadilo 8.miesto. Tréner Mgr.Ján Lajčák.

Družstvo chlapcov Gymnázia Pavla Horova vo futbale, družstvo obsadilo na majstrovstvách kraja 1.mniesto, na majstrovstvách Slovenskej republiky obsadilo 1.miesto. Tréner PaedDr.Vladimír Smaržík, Mgr.Milan Holej.

Kategória dospelých:

Družstvo mužov Judo club Gama Michalovce, družstvo v dlhodobej celoslovenskej I.lige obsadilo 3.miesto. Tréner Viliam Kohút.

Družstvo žien Tenisového clubu Súkromnej tenisovej školy Michalovce
, družstvo v extraligovej súťaži žien obsadilo 5.miesto. Tréner Ing.Tibor Lešniak.

Družstvo mužov šachového klubu Zemplín Michalovce, družstvo v uplynulom súťažnom ročníku 2007/2008 v dlhodobej súťaži I.lige sk.Východ obsadilo 2.miesto. Tréner Ing.Richard Gerbery.


M E S T S K Ý    Ú R A D, Rada športových klub mesta ,
Nám.Osloboditeľov 30, 071 01 M i c h a l o v c e
 
 
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008 Najúspešnejší športovci mesta Michalovce 2008
  foto: L.B.

 

Diskusia k článku