Po zápase s Prírodovedcom Ba

 

 

Krátke zhodnotenie zápasu nám poskytol tréner hostí M. Berček.

Zhodnotenie zápasu?

Treba naozaj priznať kvality súpera a gratulovať súperovi  k tomu čo dnes predviedol. Mal viac chuť hrať basketbal, alebo ak by som to povedal inak,  nasadenie súpera bolo lepšie ako u nás. Či už v prvom, alebo v druhom polčase nám ušiel úvod. V prvom polčase nám ušli na 20 bodov. Druhý polčas bol vyrovnanejší. Trochu sme sa spoliehali na to, že so zónou to tam súperovi nepadne. Žiaľ padlo. Padlo všetko, čo im malo padnúť z ich pohľadu, takže hovorím, úprimná gratulácia. Z nášho pohľadu sa priznám, je to najväčšia prehra, ktorú sme doteraz mali.   Berieme to športovo, je to basketbal, je to šport.  Sme radi, že sme tu odohrali zápas a dúfam, že u nás doma to budú mať trochu ťažšie a potrápime Michalovce tak, aby sme otočili o jeden – dva body misky váh viac na našu stranu

Ako sa cestuje cez celé Slovensko, či už do Svitu, alebo do Michaloviec a potom sa máte vrátiť s dvoma prehrami?

Priznám sa,  je to naozaj ťažké. Ale zasa na druhej strane treba povedať, že vďaka bohu aj za takéto zápasy. Že je tu tá konfrontácia, toho basketbalového východu a západu. Na kolektíve, ktorý je v Michalovciach je vidieť, že to nasadenie a aj tréningový proces je možno trochu vyšší ako u nás. To si treba priznať. Myslím si, že tá ambícia michalovského basketbalu, by mohla byť v budúcnosti vyššia ako len hrať prvú ligu. Videli sme skoro všetky družstvá a  toto bol jeden z najkompaktnejších výkonov, ktoré podalo mužstvo proti nám.

Aké sú vaše ciele teraz v tejto nadstavbovej časti?

Žiaľbohu sa nám náš cieľ teraz nedarí napĺňať. Radi by sme obohrali a zapracovali našich mladých chlapcov, ktorých v mužstve máme. Náš cieľ bol samozrejme postúpiť do prvej osmičky. Táto nadstavbová časť ja niečo naviac. Chceli by sme zamotať situáciu hlavné u nás doma. Aby ani jedno ani druhé mužstvo, ktoré  chcú postúpiť, či už je to Trnava, alebo Žilina, aby si nemysleli, že to u nás budú mať jednoduché. Chceli by sme z toho nášho pohľadu zamotať tabuľku tak, aby sa to vyriešilo medzi nimi dvoma. Nech si to oni rozdajú medzi sebou. To je náš cieľ a samozrejme obohrať tých našich mladých hráčov, ktorých máme v juniorke.

 

pripravil: L.B.
 
Súvisiaci článok:

 

Diskusia k článku