R. Lamač novým trénerom IUVENTY

 

Roman Lamač  - nový tréner IUVENTY Michalovce Zľava: manažér klubu: P. Tirpák, nový tréner: R. Lamač, prezident klubu: G. Dorič nový tréner bol predstavený hráčkam na tréningu nový tréner bol predstavený hráčkam na tréningu
   foto: L.B.

 

Na mimoriadnej tlačovej besede (streda 18.02.2009) bol oficiálne predstavený nový tréner IUVENTY Michalovce. Stal sa ním doterajší šéftréner mládeže Roman Lamač. Asistentom ostáva P. Szöllösi. Lamač má zatiaľ zmluvu do konca sezóny .

" Museli ma dlho lámať, lebo som tu bol činný ako metodik mládeže. Táto práca ma napĺňala a videl som tu aj veľkú perspektívu. Oslovili ma, či by som v tejto krízovej situácii nepomohol. Už keď som tu prichádzal tak som bol oslovený aj s tou úlohou, že to niekedy preberiem.  Neviem, či je teraz ten správny čas. Skôr by som povedal že nie je, ale kvôli krízovej situácii aká tu vznikla som to vzal už teraz.

Po rozhovoroch s bývalým trénerom M. Lukačinom sme sa zhodli, že družstvo treba aj po kondičnej stránke postaviť na nohy. Tá nátlaková hra, ktorú chcem aj ja forsírovať sú s kondíciou spojené nádoby. Bez kondície a vytrvalosti sa to jednoducho nedá.

Aj v obrane aj útoku budem robiť nejaké zmeny. Samozrejme pre krátkosť času nemôžem celý systém postaviť hore nohami. V niektorých veciach budem pokračovať, ktoré začal bývalý tréner. Budú tam určite aj nové veci. Napríklad čo sa týka zásad pri bránení, vysunutú obranu. Trochu to spestríme. Popracujeme na systéme rýchleho protiútoku, ktorý tu bol, ale z nejakých príčin nebol taký efektívny ako by mal byť.  Nemôžeme sa spoliehať len na ten spojkový rad, resp. 2-3 hráčky, že zápas uhrajú. Práve tu možno došlo k takým systémovým chybám. Pivot a krídla nemali veľa priestoru aby vynikli. V tomto vidím veľké rezervy. Budem sa snažiť vymyslieť taký systém, ktorý nám umožní byť viac úspešní. Naše krídla ani pivotky niesu zlé. Len im musíme vytvoriť také podmienky, aby sa vedeli presadiť. Jednostranne viesť hru len na spojky a za nimi ďaleko ďaleko nič, to nieje cesta. 

Máme teraz pár týždňov, keď sa  môžeme venovať kondičnej príprave. Budeme to striedať s hernými prvkami. Dievčatá budem navádzať na ten rýchly protiútok, aby sme tam dosiahli tých najväčších a najrýchlejších zmien čo sa len dá. Nemôžeme sa samozrejme teraz mesiac venovať len kondícii. 3-4 týždne zbehnú veľmi rýchlo a budeme opäť stáť pred otázkou, čo sme vymysleli.

Naše ciele ostávajú samozrejme tie najvyššie. Klub vytvára veľmi dobré podmienky. Ciele ostávajú tie isté. Mužstvo na to v každom prípade má. Aj v tomto zložení, aj pri súčasnej situácii, v ktorej sme. Sú tu hráčky, ktoré hrávali dobre a ony aj budú hrávať dobre, len súčasný stav je taký aký je. Pohneme sa dopredu, o tom som presvedčený. Otázkou je len to, ako rýchlo to zvládneme. "

Na otázku, či sa týmto končí jeho pôsobenie pri mládeži odpovedal:
" Áno končí. Ten priestor, ktorý som tu mal a venoval mládeži, už skrátka nezvládnem. Súčasne som aj reprezentačným trénerom do 19 rokov. Tam máme tiež stanovené nejaké ciele a úlohy, ktoré chceme naplniť. "

Pripravil L.B.

 

Diskusia k článku