Dunaj. Streda „B“ – MFK Michalovce 1:0

 
Dunaj. Streda „B“ - MFK Michalovce 1:0 Dunaj. Streda „B“ - MFK Michalovce 1:0 Dunaj. Streda „B“ - MFK Michalovce 1:0 Dunaj. Streda „B“ - MFK Michalovce 1:0
foto: REGZEP.sk

 

 
30. kolo – 1. futbalová liga

 DAC 1904 Dunajská Streda „B“ – MFK Zemplín Michalovce 1:0

po polčase (1:0)


 
Rezerva DAC-u na dvanásty pokus získala prvé jarné body a pripísala si len druhé víťazstvo v sezóne. To, že prečo naň čakala od 16. novembra, ukázalo aj včerajších 90 minút: vypracovala si príležitostí na tri zápasy, brankára hostí však hráči pasovali na postavu zápasu. O osude troch bodov rozhodla 18. min: najskôr Kovalík po Adamovom rohu mieril tesne vedľa pravej žrde a vzápätí Bohona na opačnej strane vystihol spätnú prihrávku a milimetrovým pasom našiel Bognára, ktorý sám pred Ferencom chladnokrvne zakončil – 1:0. V 31. min Bohona vo vyloženej šanci netrafil ideálne loptu a tá sa od žrde odrazila do poľa. O dve minúty zahodil nemožné Bognár, ktorý po zlom vybehnutí Ferenca z uhla netrafil prázdnu bránu.
 
Krátko po obrátke Egriho technická strela spoza šestnástky lízala brvno. Z protiútoku sa Sninský dostal sám pred Minára, ten jeho pokus kryl. V 51. min sa po Březinovej prihrávke ocitol sám pred Ferencom A. Lelkes, gólmana hostí však neprestrelil. O tri minúty ho napodobnil Coulibaly, ktorý v jedinej vyloženej šanci hostí poslal spätnú prihrávku Jevlanova tesne vedľa. V 68. min hostia reklamovali ruku Březinu v šestnástke a vzápätí sa ofsajdovej pasci vyhol domáci Bartalos, Ferenc však tvrdú strelu vyrazil na roh. Březina sa v 81. minúte presadil individuálne, technickým oblúčikom tesne minul horný roh. V závere hostia vrhli sily do útoku, ale v nadstavenom čase mohli sami inkasovať, keď voľného Kissa opäť vychytal Ferenc.
 
MICHAL KURUC (Dunajská Streda B): „Vyhrali sme zaslúžene – to je veta, na ktorú som čakal trištvrte roka. Hlavne v prvom polčase sme mali kopec šancí, chýbala nám však kvalita v zakončení a vďaka brankárovi hostí bol zápas až do konca otvorený. Som veľmi rád, že sme konečne vyhrali, ďakujem všetkým hráčom a najmä tým, ktorý nastúpili po nočnej ceste z Prešova.“

VLADIMÍR RUSNÁK ml. (Michalovce): „Blahoželám domácim k zaslúženému víťazstvu. Hrali so srdcom a uvoľnene, mali ďaleko viac príležitostí. My sme chceli výsledok otočiť až počas posledných 20 minút, ale to už s nami nehrala ani šťastena.“
 

REGZEP.sk
 
 
Zemplínčania pokračujú v nevýrazných výkonoch. Zmena nenastala ani odvolaním trénera Komanického. Zemplín mal možnosť napraviť si chuť na trávniku beznádejne posledného družstva tabuľky – DAC Dunajská Streda „B“. Tá v tejto sezóne vyhrala iba raz a to v 16. kole, keď na domácom trávniku porazila Prievidzu 1:0.

Michalovské trápenie však pokračovalo. V 18. min. sa po góle Bognára domáci ujali vedenia. Hostia v prvom ani v druhom polčase nedokázali na gól odpovedať. Naopak boli to domáci, ktorí mohli svoj náskok ešte zvýšiť. Domáci vyhrali 1:0 a zaslúžene získali svoje druhé víťazstvo v sezóne.

Pohoda v kabíne Michaloviec určite nevládne a zrejme sa už len s nádejou očakáva koniec sezóny. V posledných štyroch zápasoch mali Zemplínčania priaznivých súperov, posledné 4 celky  tabuľky. V 4 zápasoch však skórovali iba raz. Zásluhou remízy s Košicami „B“ (0:0) a remízou s Humenným (1:1) získali s prijateľnými súpermi len 2 body. V posledných troch kolách čakajú na Zemplín prvé tri celky ligy. Postupne sa stretnú s s Trenčínom, Podbrezovou a nakoniec uzavrú sezónu s Interom.

V nasledujúcom kole sa Zemplín Michalovce predstaví pred domácim publikom. V 31. kole privíta lídra súťaže – AS Trenčín. Zápas sa odohrá v sobotu 23. mája o 17:00 hod.

napísal: L. Boka

Gól D. Streda:
18.min. Bognár

ŽK:
72.min. Bartalos (D. Streda)
80.min. Jevľanov (Michalovce)

Rozhodovali: Jaška – Jankovič, Vician
Návšteva: 280 divákov

 
Zostava FK DAC 1904 B:
Minár – M. Koiš, D. Radványi, Decký, I. Kiss – Březina (84. Harsányi), A. Lelkes, Egri, Bartalos – Z. Bognár (89. Brunczvik), Bohona (90. Rahimi). Tréner M. Kuruc.

Zostava MFK Zemplín:
Ferenc – Uhľár (79. Kunca), K. Kovalík, Vajda, Devečka – Ruskovský, Coulibaly, Jevlanov, Viskup (79. Gašpar) – Sninský (61. Kozár), Mar. Adam. Tréner V. Rusnák ml.

Ostatné výsledky 30. kola:
Podbrezová – Šaľa 0:1
Lučenec – Rim. Sobota 2:1
Ružomberok „B“ – Humenné 0:3

Inter BA – Prievidza 4:2
Košice „B“ – Trenčín 1:1
 
 
Program 31. kola: Sobota 23. mája – o 17.00 h:
Humenné – Dunajská Streda „B“,
Košice „B“ – Podbrezová (v Ličartovciach),

Michalovce – Trenčín,

Prievidza – Lučenec,
Šaľa – Inter,
Rimavská Sobota – Ružomberok „B“.

 

 {loadposition advert3} 

 

Súvisiace články:

08. kolo – D. Streda „B“ – Michalovce 1:4
19. kolo – Michalovce – D. Streda „B“ 2:0 

Z michalovského futbalového štadióna čoskoro moderný krásavec

Diskusia k článku