Míľa pre mamu – míľový pochod s kočíkmi

 
Pri príležitosti Dňa matiek sa rozhodlo občianske združenie MC Drobec Michalovce pripojiť k celoslovenskej akcii „Míľa pre mamu“, ktorú organizuje Únia materských centier. V sobotu 9. mája 2009 sa o 16.00 hod. pred fontánou zhromaždili rodičia spolu s ich ratolesťami v kočiaroch a vybrali sa na „Míľový pochod s kočíkmi“.

Míľový pochod s kočíkmi Míľový pochod s kočíkmi
Míľový pochod s kočíkmi Míľový pochod s kočíkmi
 

foto: L.B.

Míľa pre mamu v Michalovciach

Míľa pre mamu 2009 sa niesla v duchu myšlienky „Vytvorme priestor mamám a deťom“, ktorý symbolicky vyjadruje snahu materských centier o poskytnutie priestoru rodičom, ktorí sa starajú o malé deti.

Aj v našom meste sa snažíme vytvoriť priestor na utváranie spoločenských kontaktov, na spoločnú hru s deťmi v zaujímavom a priateľskom prostredí, priestor na vzdelávanie a relax, na prístup k informáciám a poradenstvu. Materstvo – zodpovedná úloha, ktorej váhu a dôležitosť si nie vždy naplno uvedomujeme, má svoj osobitný sviatok v podobe Dňa matiek. A práve o dôležitosti podpory matkám a rodičovstvu bola tohtoročná Míľa pre mamu.

Do celoslovenskej akcie s názvom Míľa pre mamu sa zapojili aj michalovské mamičky. V našom meste túto akciu zorganizovalo vznikajúce materské centrum s názvom MC Drobec, ktorého počet aktívnych členiek aj vďaka tomuto podujatiu vzrástol z osem na dvadsať. Akcia Míľa pre mamu mala v Michalovciach spolu 35 účastníkov – prišli mamičky, deti, ale aj oteckovia.  Každá mamička dostala ručne vyrobený papierový kvet s nápisom Míľa pre mamu, dátumom jej konania a kontaktom na materské centrum MC Drobec. Trasa míľového pochodu s kočíkmi viedla cez Pasáž a park, popri dopravnom ihrisku a po Hollého ulici až na ulicu Krymskú, konkrétne k 7. základnej škole, kde MC Drobec plánuje v blízkej dobe otvoriť herňu pre deti. Za účasť na akcii všetkým poďakovala v mene materského centra jeho riaditeľka Mgr. Adriana Jacečková a deti zároveň dostali sladkú odmenu. Akcia mala pozitívne ohlasy a preto veríme, že sa nám na budúci rok podarí na podobnom podujatí uvítať viac rodičov a detí a záujem o aktivity materského centra  vznikajúceho v našom meste sa bude zvyšovať.

Do oficiálneho otvorenia herne sa členky materského centra stretávajú v priestoroch materskej školy na Leningradskej ulici, kde im s podporou peknej myšlienky zriadenia materského centra v našom meste vyšla v ústrety pani riaditeľka. Po dlhšom hľadaní miestnosť na zriadenie herne pre deti materskému centru ponúklo vedenie 7. základnej školy. V týchto dňoch prebieha úprava a prevzatie priestorov, ktoré si naše mamičky vyzdobia a s pomocou oteckov aj zariadia. O otvorení herne bude materské centrum MC Drobec informovať ešte v priebehu tohto mesiaca.

Záujemkyne a záujemcovia o členstvo alebo bližšie informácie nás môžu kontaktovať e-mailom na mcdrobec@centrum.sk prípadne telefonicky na 0903884364.

 

Mgr. Adriana Jacečková,
MC Drobec Michalovce – občianske združenie
Kontakt:  mcdrobec@centrum.sk , tel.: 0903 884 364
 
 
{loadposition advert3}  
 
Súvisiace články:

Diskusia k článku