Vzácna návšteva v múzeu

umbarger2

 

umbarger1Zemplínske múzeum v Michalovciach dňa 21.júna 2009 navštívil veliteľ Národnej gardy štátu Indiana v  USA  generálmajor Martin Roy UMBARGER so sprievodom.

Oficiálny program v dňoch 18.-22.júna 2009, ktorým bolo stretnutie s  najvyššími predstaviteľmi rezortu obrany a  návšteva 22.mechanizovaného práporu Michalovce si veliteľ národnej gardy a jeho delegácia  spestrila návštevou kultúrnych pamätihodností niektorých miest východného Slovenska, medzi ktorými nechýbali ani v Michalovce – konkrétne Zemplínske múzeum ako jedna z najvýznamnejších kultúrnych inštitúcií a historických pamiatok mesta.

Zemplínske múzeum prezentovalo svoje stále expozície – zbierkové predmety z oblasti archeológie, histórie, umeleckej histórie a národopisu. Rôznorodosť a početnosť zbierok ako aj samotný objekt, v ktorom sa múzeum nachádza boli pre túto vzácnu návštevu príjemným prekvapením a zaujímavou „informáciou“ o histórii Zemplína i Slovenska. Hostia sa živo zaujímali aj o históriu mesta  v súvislosti s rodom Sztárayovcov, s ktorým je história Michaloviec i okolia nerozlučne spätá.

 

 

Diskusia k článku