DUKLA Michalovce – MHK Kežmarok 1:3

 

 

HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok
HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok HK Dukla Michalovce - Ski Park MHK Kežmarok

foto: REGZEP.sk

 

 

 

2. kolo – I. hokejová liga – sezóna 2009-2010

HK DUKLA Michalovce  – SKI PARK Kežmarok 1:3

po tretinách (0:1, 0:1, 1:1 )

 

Dukla v druhom kole stretla s bývalým extraligistom – s Kežmarkom, ktorý sa stal v tomto roku farmou Popradu. Tak vyzerá aj ich káder. Je zostavený z hráčov, ktorí v minulom roku hrali extraligu a z mladých hráčov, ktorí majú v I. lige získavať skúsenosti.

Treba povedať hneď na začiatok, že Kežmarok bol viditeľne lepším celkom. Domáci sa presadzovali len s veľkými ťažkosťami, prípadne vôbec. Hostia vyhrávali osobné súboje a domáci mali obrovský problém dostať sa do útočného pásma. Za všetko hovorí počet striel. Hostia domácich prestrieľali v pomere 44:23. Nebyť skvelého Martona v domácej bráne, výsledok mohol dopadnúť oveľa horšie. 

Hostia zatlačili Duklu hneď v úvode. V 5. min. nastrelil Gavalier žrď, puk nebezpečne poskakoval na bránkovej čiare. Našťastie ho Regenda zachytil a odohral preč. Domáci prvý krát vážnejšie ohrozili hostí až počas presilovej hry v 14 min., keď Regendovu strelu ešte dorážal Štefan. Na začiatku 19. min. však Čížek vystretlil z poza domáceho obrancu a puk doletel až do domácej brány – 0:1.

Na začiatku II. tretiny dostal Macík peknú prihrávku medzi kruhy, ale z dobrej pozície Klempu neprekonal. O chvíľu neskôr po kombinácii Sabola s Pavličkom puk preletel pozdĺž bránkoviska poza Klempov chrbát. Gól však padol na opačnej strane. V 23. minúte po skrumáži domáceho brankára z otočky prekonal Bednár – 0:2. Potom prišli na rad „hviezdne“ chvíle hlavného rozhodcu Laufa, ktorý svojimi kontroverznými rozhodnutiami na stranu oboch mužstiev, zbytočne vnášal nervozitu na ľad. Pár sekúnd pred koncom ešte Misál našiel peknou prihrávkou medzi kruhy Regendu, ktorý si nakorčuľoval až pred Klempu, no ani z toho gól nepadol.

V III tretine domáci konečne začali hrať viac do tela a podarilo sa im vytvoriť si tlak. V 47. min. Sabol  dobre napádal v útočnom pásme a získal puk. Poslal ho za bránu Pavličkovi a ten nahral Macíkovi, ktorému sa podarilo znížiť na 1:2. Gól prebudil domácich divákov a tí začali hnať Duklu do útoku.  Opäť však prišli na rad  zvláštne rozhodnutia hlavného rozhodcu, ktoré poznačili aj tretiu tretinu. Nič to však nemení na tom, že domáci na veľmi dobre hrajúci Kežmarok v útoku nestačili. Domáci už zrejme rozmýšľali o hre bez brankára. V čase 58:23 však Bednár prestrelil puk pomedzi Martonove betóny a svojim druhým gólom rozhodol o výsledku stretnutia. – 1:3. V posledných sekundách sa do samostatného nájazdu dostal Mach, no Klempa mu už zmenu konečného stavu neumožnil.

V 3. kole ma Dukla voľno a vo 4. kole hrá znova na domácom ľade. Privíta silného súpera, tento krát z Prešova. Zápas sa odohrá v nedeľu 20.09 o 17.00 hod.

napísal: L.B.

 

 

 

 

Brankár Dukla Michalovce – Róbert Marton:

 

Zápas bol veľmi ťažký po fyzickej stránke. Kežmarok bol tak po fyzickej aj po korčuliarskej stránke lepší, či už v hre do tela, alebo v korčuliarskej agresivite. Minulý rok vypadli z extraligy a Michalovce minulý rok odohrali prvú sezónu v I. hokejovej lige. Bolo vidieť ten rozdiel, hlavne v tom myslení a v tej fyzickej pripravenosti. 

Tréner Kežmarku – Jerguš Bača:

Krátke zhodnotenie zápasu?

Očakávali sme ťažký zápas, lebo Michalovce prežívajú hokejový boom. Podarilo sa im dať dokopy parádny káder a sú podporovaní výbornou diváckou kulisou. V prvej tretine sme mali viac z hry. Dali sme jeden gól, mohli sme ich dať aj viacej, ale žiaľ sme nedali. V druhej tretine sme zbytočnými vylúčeniami aj 10 minútovými osobnými trestami sme ten zápas trochu zdramatizovali. V tretej tretine, keď domáci znížili na 2:1 ten zápas sa mohol aj zvrtnúť. Musím poďakovať chalanom, že v závere zabojovali a pridali sme víťazný tretí gól, ktorý rozhodol.

Aké ciele si dáva Kežmarok do tejto sezóny?

Sme farmou a ako vidíte máme tam mladých chlapcov okrem pár starších hráčov. Či už je to Bednár, Čížek, Schneider, Jaseňák atď .  Okrem Martina Klempu, ktorý nám chodí vypomáhať, sú to mladí hráči. Samozrejme, chceme vyhrávať, chceme byť hore, ale prioritou je vychovať mladých hráčov, ktorých majú v Poprade dosť. Verím tomu, že ich  pripravíme na to, že raz budú extraligoví hráči.

 

Góly Michalovce:
47:00 – Richard Miľovčík ( Juraj Pavličko,  Ladislav Sabol)     

Góly Kežmarok:
18:02 – Peter Čížek ( Marek Dora)
22:34 – Miloš Bednár ( Dávid Buc,  Dominik Kramár)
58:23 – Miloš Bednár ( Dávid Buc,  Peter Čížek)

ŠTATISTIKY:
Strely na bránu: 23:44
Zásahy brankárov: 41:22
Vylúčenia: 9:11
Trestné minúty: 18:35
Presilové hry: 0:0
Oslabenia: 0:0

Zostava HK Dukla Michalovce:

Robert Marton, Michal Kozák, Peter Štekláč, Juraj Pavličko, Robert Franc, Martin Segľa, Radovan Petruňa, Radoslav Regenda, Branislav Štefan, Richard Miľovčík, Peter Misal, Slavomír Bodnár, Ladislav Mucha, Ladislav Sabol, Ján Macík, Milan Mach, Richard Falis, Tomáš Stríž, Ján Kachnič, Ján Zalužický

       
Zostava SKI PARK MHK Kežmarok s.r.o.:

Martin Klempa, Marek Dora, Dominik Kramár, Peter Čížek, Dávid Buc, Miloš Bednár, Michal Gavalier, Štefan Rusnák, Ján Marcinko, Jozef Slaninák, Patrik Klein, Vladimír Polaček, Jakub Bača, Patrik Jaseňák, Richard Ficko, René Schneider, Patrik Bakoš, Libor Teplický, Marek Bachleda, Richard Kopkáš

Rozhodcovia: Lauff Rudolf, Gajdoš Martin, Štec Marek –  (Bačo Štefan – inštruktor)
Návšteva: 1650 divákov

Ostatné výsledky 2. kola:
MšHK Prievidza – HC Prešov  1:3
HC Topoľčany – HC 46 Bardejov 7:5
ŠHK 37 Piešťany – HK Brezno 4:1
HC Dukla Senica – HK Trebišov 6:4
HK 95 Považská Bystrica – HC 07 Detva 2:1

Program 3. kola – piatok 18.09.2009 o 18:00

VOĽNO – HK Dukla Michalovce

HK Trebišov – SKI PARK MHK Kežmarok
HK Brezno – HC Prešov 07 s.r.o.
HC 46 Bardejov – HC 07 Detva
VOĽNO – MHK Dolný Kubín
MšHK Prievidza – HK Trnava
HK 95 Pov. Bystrica  – HC Dukla Senica
HC Topoľčany – ŠHK 37 Piešťany, s.r.o.

 

{loadposition advert3}
 

Súvisiace články:

1.kolo: HK DUKLA Michalovce – MHK Dolný Kubín 3:1

príprava – HK Trebišov – Dukla Michalovce 4:5

Súpiska HK Dukla Michalovce – 2009-2010
Vyžrebovanie I. hokejovej ligy mužov 2009/2010
DUKLA vyhrala turnaj v Sanoku

 

Diskusia k článku