Maľba Maľbúca – výstava

malbamalbuca_4

 

malbamalbuca_1vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok 6.11 o 18:25 hod.

výstava potrvá od 6.11. od 9.12.2009 v galérii SUBTERÉN

vystavujúci autori:

Baláž, Baran, Durkaj, Duchoňová, Hajnikova, Krištof, Križalkovičová, Obšivan, Picha, Roháč, Seman, Sholtés, Vajsová, Vrancová

Galéria SUBTEREN Vás srdečne pozýva na skupinovú výstavu – 14 obrazov = 14 autorov. Vystavuju študenti ateliéru maľby a ateliéru grafiky Fakulty Umení v Košiciach pod vedením  Doc. Adama Szentpeteryho a  Prof.  Rudolfa Sikoru. O výber diel sa postaral asistent Ján Vasilko, ktorý je zároveň aj kurátorom výstavy.

 

Kurátor o výstave

Je to prehliadka výberu najlepších prác súčasných študentov Fakulty umení na Technickej univerzite v Košiciach. Ide o práce v médiu maľba. Študenti navštevujú ateliér súčasného obrazu pod vedením Doc. Adama Szentpeteryho a ateliér experimentálnej grafiky pod vedením Prof. Rudolfa Sikoru. Vystavené exponáty sú zoradené do 3 kategórií v troch miestnostiach. Na vstupe sú práce štrukturálneho charakteru od autorov Krištof, Vajsová a Durkaj. V najväčšej miestnosti tendencie plošnej maľby od vystavujúcich Picha, Obšivan, Baran, Vranová, Hajniková, Seman. V poslednej miestnosti sú obrazy zamerané na figurálne až expresívne tendencie od študentov Roháč, Duchoňová, Scholtés, Križalkovičová a Baláž. Aj keď ateliér vedie Doc. Szentpetery, ktorý je prísny geometrista na prácach jeho študentov to až tak nevidieť. Necháva im voľnosť a rozlet rôznymi smermi. Študenti tieto práce vytvorili v treťom až piatom ročníku. Počas štúdia sa môžu ďalej profilovať a meniť, čo im určite prospeje a obohatí to ich tvorbu.

Ján Vasilko

{yoogallery src=[/images/obr/kultura//subteren/malba] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Maľba maľbúca]}

foto: L. Boka

ZEMPKULTURA občianske združenie a alternativny
kultúrno-umelecký priestor SUB -TEREN  Michalovce

http://www.sub-teren.estranky.cz/
http://www.myspace.com/subteren

 

{loadposition advert3}

 

 

Diskusia k článku