Zemplín Michalovce – MFK Liptovský Mikuláš 0:0

intro29kolo0910

 

29kolo_10V 29. kole I. futbalovej ligy privítali siedme Michalovce svojho tabuľkového suseda z Liptovského Mikuláša.  Po veľmi dlhej pauze za domácich konečne nastúpil aj Yevlanov a na hre domácich to bolo cítiť.

 

Domáce trio Ljubarskij, Zahradník, Yevlanov narobila obrane hostí veľké problémy a diváci sa mali načo pozerať. V 13. min. sa po narážačke s Yevlanovom ocitol v šanci Uhľár, no lopta o pár centimetrov minula bránu hostí. V 24. min. sa v obrovskej šanci ocitli hneď dvaja nabiehajúci domáci hráči, keď loptu stačilo už len doťuknúť do úplne odkrytej brány. Brankár Šavol však vytiahol zázračný zákrok a prudkú strelu vyrazil na roh. V 35. min. sa úplne sám pred brankárom hostí ocitol Paulovčák no ani on nedokázal skórovať. V 40. min. sa do sľubnej šance dostal Ljubarskij no v 16-tke dlho váhal s prihrávkou a nakoniec o loptu prišiel.

 

Hoci domáci mali stále hernú prevahu bol druhý polčas už trochu niečo vyrovnanejší. Hostia sa úplne uzatvorili na svojej polovici a snažili sa udržať bezgólový stav až do konca zápasu. Domáci sa snažili predrať za chrbát obrancov Liptovského Mikuláša, no niekoľko krát ich sľubne vyzerajúcu akciu zastavil hvizd rozhodcovskej píšťalky za postavenie mimo hry. Hrdinom zápasu sa mohol stať pár minút pred koncom domáci Mižík, no prestrelil odkrytú bránu hostí. Gól už do konca zápasu nepadol a súperi si po bezgólovej remíze rozdelili body. Domáci si dnes určite zaslúžili vyhrať, bez gólov to však nejde.

 

Text: L. Boka


„Dnes sme si zaslúžili vyhrať. Podali sme jeden z najlepších výkonov v sezóne. Hrali sme dobre kombinačne. Súper sa zameral skôr na defenzívu a nedokázal si vypracovať nejakú vyloženejšiu šancu. Bol to jeden z našich najlepších výkonov, ale nepremenili sme v prvom polčase obrovské šance. Tým pádom nemôžeme vyhrať zápas. Ale som veľmi spokojný s našou kombinačnou hrou.“

Vl. Rusnák ml. – Tréner MFK Zemplín

„Dnes sme vsadili na mladých chlapcov, dvaja z nich dnes nastúpili po prvý krát. Vedeli sme dobrej kombinačnej hre domácich, čo sa prejavilo aj v prvom polčase. Mali tri vyložené šance, ktoré našťastie náš brankár chytil. Zamerali sme sa na defenzívu. V prvom polčase to trochu škrípalo, ale v druhom to už bolo lepšie. Sily ubúdalo aj domácim a bojovnosťou a disciplinovanou hrou sme uhrali bod aj vďaka brankárovi.“

Vl. Rusnák st. – Tréner Lipt. Mikuláš

{yoogallery src=[/images/obr/sport/futbal/s0910/29kolo] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Zemplín Michalovce – Liptovský Mikuláš 0:0]}

foto: MICHAL1.sk

 

29. kolo I. Futbalovej ligy

MFK Zemplín Michalovce – MFK Tatran AOS Liptovský Mikuláš 0:0


ŽK:
81. Jevľanov (Michalovce) – 90. Rezer, 90. Šavol (obaja L. Mikuláš)
rozhodovali: Jaška – Mikulaj, Ádám
návšteva: 341 divákov

Zostava MFK Zemplin: Žofčák – Vajda, Zahradník, Mižík, Uhľár, Ruskovský (77. min. Viskup), Yevlanov, Ljubarskij (76. min. Sninský), Hreško (71. min. Mihok), Shytov, Paulovčák – Tréner: V. Rusnák ml.

Zostava Tatran L. Mikuláš: Šavol – Pekár, Kandera, Majerník (68. min. Chavanec), Kapláň, Šupej, Rezer, Demko, Vido (71. min. Bella), Virgala, Ďanovský – Tréner: V. Rusnák st.

Ostatné výsledky 29. kola:

  • Lučenec – Púchov 1:0
  • Šaľa – Z. Moravce 2:2
  • Malajzia „21“ – R. Sobota 0:3
  • Ružomberok „B“ – D. Kubín

Program 30. kola – sobota 8. mája:

  • Púchov – L. Mikuláš
  • Lučenec – R. Sobota
  • D. Kubín – Michalovce
  • Trenčín – Šaľa
  • Z. Moravce – Ružomberok „B“

 

zdroj: MICHAL1.sk

Pridaj komentár